Oplev: Varde Gartens smukke kunsthave

Af seværdigheder i Varde er det svært at komme udenom vores smukke kunsthave i Varde Garten. Kunsthaven ligger i Varde Garten som også består af den hyggelige kro Von Lügenhals og hotel Varde Garten.

HVAD KAN MAN OPLEVE AF SEVÆRDIGHEDER I KUNSTHAVEN?

Rundt om den store gamle blodbøg i Kunsthaven, i Pavillonen og i Æblehaven findes unika skulpturer og relieffer udført i materialerne marmor, bronze, granit, keramik, stål, porcelæn og plexiglas.

Værkerne, der er skabt i perioden fra 1960’erne og frem til i dag, er alle udført af anerkendte og professionelle kunstnere.

Området indeholder værker af blandt andre Bjørn Nørgaard, Robert Jacobsen, Olafur Eliasson, brødrene Haugen Sørensen, Kirsten Ernst, Anders Tinsbo, Peter Hesk, Pipin Henderson, Carl Henning Pedersen og Peter Brandes. Af udenlandske kunstnere kan nævnes Jeff Koons, Günther Förg, André van der Linden og Matteo lo Greco.

Som en del af kunsthaven er der opført en pavillon tegnet af arkitekt Niels Grønne, som i den grad er en seværdighed i Varde værdig. Kombinationen af det skandinaviske look udført i kvalitetsmaterialer og med alt i moderne teknik indbyder til afholdelse af fester og arrangementer.

Kunsthaven ligger som en del af Varde Kommunes kulturloop og skal sammen med kunstværkerne i byen bidrage til at opfylde ambitionen om, at Varde vil være Danmarks kunstby nr. 1.

GUIDET RUNDTUR I VARDE GARTEN

Som en seværdighed i Varde kan du få en guidet rundtur i Varde Garten.

Vi har både guidet ture i Kunsthaven og en rundtur på kroen Von Lügenhals, som kan opleves seperat.

Kunsthaven:

Mette Kristensen, som er kunstfaglig leder i Varde, står for omvisninger i Kunsthaven, hvor der udelukkende er fokus på kunst.

Von Lügenhals:

Rundturen omhandler bl.a. kroens historie og sjæl, de gamle materialer og visionen for vores byggeri og historie.

Den samlede rundtur af Vardes seværdigheder i Varde Garten:

Rundturen omfatter hele Varde Garten og visionen for området. Vi kommer forbi Kunsthaven, kroen Von Lügenhals, BodernePavillonen, Æblehaven og kunstværket Himlen over Vesterhavet. Kunstværket Himlen over Vesterhavet kan du se et klip omkring fra TVsyd.

Kontakt bestyrer@vardegarten.dk eller bestyer, Bo Rasmussen, tlf. 61 31 68 00 for at aftale tid for en omvisning, evt. Kombineret med mad, drikke og live musik for jer privat eller jeres virksomhed.

HVEM ER KUNSTNERNE I KUNSTHAVEN?

Den yngste kunster, der er udstiller er født i 1977, og hedder Jonas Søndergaard. En af de ældste er Jørgen Haugen Sørensen, der er født i 1934. Jørgen er en af Danmarks mest betydningsfulde nulevende billedhuggere. Han har siden sin ungdom opholdt sig og arbejdet en del i udlandet, bl.a. i Paris, Verona og Toscana. Som 15-årig begyndte han i lære hos en gips- og pottemager i København. Allerede her viste han en enestående evne til at formgive. Som 19-årig udstillede han tre skulpturer på Charlottenborg i København. Herefter startede en lang og produktiv karriere som billedhugger. Haugen Sørensen har lavet flere udsmykningsopgaver over hele verden, blandt andet på Sankt Hans Torv på Nørrebro i København og i Københavns Domhus.

HVEM STÅR BAG VARDES SEVÆRDIGHED KUNSTHAVEN?

Poul Erik Bech Fonden er en almennyttig fond. Den blev etableret i juni 2015 ved at Poul Erik Bech forærede 60% af aktierne i sin ejendomsmæglervirksomhed til den nyetablerede fond. Dermed har virksomheden en struktur, som man kender fra langt større danske, fondsejede virksomheder.

Det er fonden, der står bag de mange kunstværker i VARDE GARTEN, herunder ”Himlen over Vesterhavet” og ligeledes de opsatte skulpturer i Varde bymidte. Det har været fondsbestyrelsens ønske at etablere en kunsthave med offentlig adgang og medvirke til at sætte fokus på kunsten i Varde til glæde for byens borgere og besøgende.

Du kan læse mere om Varde seværdigheder på Varde Kommunes hjemmeside, hvor du også kan læse om Kunsthaven.

VIL DU OPLEVE ANDRE SEVÆRDIGHEDER OMKRING VARDE? BESØG VORES HYGGELIGE KRO I FORBINDELSE MED DIT BESØG I KUNSTHAVEN

Hvis du ønsker at besøge Kunsthaven i Varde Garten, er det oplagt at tage forbi vores kro Von Lügenhals, som også ligger i Varde Garten og som er kendt for sin udsøgte mad. Udover den gode mad er kroen også noget af en seværdighed i Varde – den er nemlig Danmarks eneste kejserlige privilegerede kro og blev grundlagt i 1626. Så hvis du er historieinteresseret er der to fluer at slå med ét smæk der.  Book her for at reservere bord og oplev den historie stemning.

 HAR DU BRUG FOR ET STED AT OVERNATTE, EFTER DU HAR OPLEVET SEVÆRDIGHEDER I VARDE?

Varde Garten har ved siden af Kunsthaven et flot og luksuriøst boutique hotel, som er bygget i 2018 af de fineste materialer. Besøg Kunsthaven først og og nyd så resten af din indholdsrige dag på på et af vores fine (og meget store værelser) på Hotel Varde Garten. Book værelse her.

annonce