Politiet: At anholde en farlig gerningsperson er en typisk opgave for os

MED POLITIET PÅ ARBEJDE: INDTRÆNGNINGSHOLD
Når en farlig gerningsperson skal anholdes og for eksempel har forskanset sig i en bygning, så bliver der sat et indtrængningshold på opgaven. Alle på holdet er en del af vores reaktionspatrulje – også kendt som Romeo – som er en beredskabspatrulje, hvor politifolkene har fået en særlig uddannelse i at kunne handle effektivt i kritiske situationer, hvor menneskeliv er i fare og tiden er en afgørende faktor. Med på holdet er Morten.
”At anholde en farlig gerningsperson er en typisk opgave for os. Befinder gerningspersonen sig i en bygning, så sammensætter vi et indtrængningshold, der bliver sat ind. Det består blandt andet af en forhandler, en leder, en indtrængningshund og en der har alle vores forskellige typer værktøj som rambuk, vinkelsliber og koben med”, fortæller Morten.

Indtrængningsholdet vil først forsøge at få gerningspersonen ud ved hjælp af forhandling, men lykkes det ikke, så skal Morten og hans kolleger ind og finde personen og få vedkommende anholdt.
”Det er selvfølgeligt ikke ufarligt, men det gjorde jeg op med mig selv, da jeg søgte ind i reaktionspatruljen. Når man er i gang med opgaven, så er sikkerheden en del af indsatsen og vores fokus er på at opgaven skal løses bedst muligt, så vi får anholdt gerningspersonen, så vedkommende ikke længere er til fare for borgerne. Vi er trænede til det og vi vil gerne gøre en forskel”, forklarer Morten

Morten søgte ind i Romeo-patruljen for at videreudvikle sine kompetencer i beredskabet:
”Første gang jeg var med ude på opgave, gik der mange tanker gennem hovedet, men man lærer hurtigt arbejdsgangene og nu oplever jeg at være en del af en gruppe, der gør hinanden gode og hvor vi har stor fokus på vores faglighed og at løse opgaverne bedst muligt. Det kræver en virkelig god fysik, så man skal træne meget, men jeg er meget glad for at være en del af reaktionspatruljen og vil fortsætte med opgaven så længe, jeg kan”, siger Morten.