Sara: I Danmark er det okay at drømme om en spændende fremtid

Det er blevet OSO-tid på 10iCampus – den traditionelle obligatoriske selvvalgte opgave, som eleverne fordyber sig i, og afslutter med et stort åbent-hus-arrangement.

Grundet Covid-19 måtte man desværre igen i år aflyse arrangementet, men vi fik lov at besøge eleverne i selve processen. En af dem er Sara:

Jeg har valgt at tage udgangspunkt i, hvor jeg oprindelig kommer fra, nemlig Irak. Det er 3 år siden, jeg kom til Danmark, og jeg er meget glad for at bo i Varde og for at gå her på 10iCampus. Danmark er et ganske andet land, end det, jeg kommer fra. Alt er nærmest modsat, og det har jeg lige skulle vænne mig til. For eksempel er jeg virkelig glad for at være en del af et samfund, hvor mænd og kvinder er lige meget værd. Og hvor kvinder har mulighed for at gøre karriere. I mit hjemland er det ganske anderledes. Det kan vel bedst beskrives som diktatur – et land hvor drømme er umulige. Her i Danmark har jeg lært, at det er okay at drømme.

Jeg kunne godt tænke mig at arbejde i flygtnigelejr, når jeg bliver ældre, og på den måde være med til at gøre en forskel. Og så drømmer jeg om at skrive min egen bog, måske en selvbiografi. Og hvem ved, måske kaster jeg mig ud i politik. Den mulighed ville jeg aldrig have i Irak. Danmark er et fantastisk land!

 

OM: Den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO) er, som navnet antyder, en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolens 10. klasse.

Ifølge bekendtgørelsen skal opgaven give eleven mulighed for at arbejde selvstændigt med et givent emne, der tager sit udgangspunkt i elevens uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse, herunder aktiviteter i form af brobygning og andet. Det skal tilstræbes, at opgaven så vidt muligt placeres i forlængelse af brobygningsforløb eller kombinationer af brobygnings- og praktikforløb, således at opgaven kan indgå som en del af elevens efterbehandling heraf. I udarbejdelsen af opgaven skal eleven anvende varierede arbejdsmetoder og udtryksformer.