SE INDSLAG: Dramatisk kamp endte uden vinder

Morten Smidt spillede sin sidste hjemmekamp i denne ombæring inden turen går til Ebeltoft i vinterpausen og fik inden kampen overrakt lidt godt til ganen.

SE INDSLAG:

Bundholdet FC Sønderborg viste sig at være en langt sværere modstander end forventet. Først 2 minutter inde i tillægstiden lykkedes det Nicolaj Andreasen at udligne til 2-2 efter at Varde i næsten hele 2. halvleg havde været en mand i undertal efter udvisningen af Mathias Backs. Sønderjyderne havde adskillige muligheder for at lukke kampen definitivt i de sidste 45 minutter, og det ene point må den baggrund betegnes som særdeles tilfredsstillende.

Varde var tilbage i den sædvanlige 4:4:2 formation, hvor Joachim Puggaard indtog sin vante plads på venstre back positionen, mens Dogan Özcelik var valgt i angrebet i stedet for Daniel Eugster. Ellers var formationen den samme som i sidste weekend.

Sønderjyderne indledte kampen bedst uden dog at tilspille sig oplagte muligheder, og gradvis overtog hjemmeholdet teten. I det 14. minut blev Dogan Özcelik spillet fri af Morten Smidt, men det lykkedes målmanden at redde Dogan´s lidt forkølede forsøg. Minuttet efter var sønderjyderne tæt på et selvmål efter indlæg fra Lasse Holm, men clearingen røg lige forbi stolpen.

Føringsmålet til 1-0 faldt efter 19 minutters spil ved Morten Smidt, som udnyttede en frispilning fra Dogan Özcelik, og drog fordel af, at sønderjydernes målmand i forsøget på at nå afleveringen mistede fodfæstet.

Bundholdet lod sig dog ikke slå ud ad scoringen og i de efterfølgende 10 minutter havde holdet flere store muligheder for at udligne føringen.

Bare 1 minut efter scoringen var det tæt på en udligning, men i fri position afsluttede en Sønderborg spiller lige forbi stolpen på en stor chance. Et minut senere havde sønderjyderne yderligere to store muligheder. Først måtte Sune Nissen redde et forsøg fra en fri Nicklas Spanggaard til hjørnespark, og i forbindelse med dette hjørnespark strøg Rasmus Linnig´s afslutning lige over overliggeren. Få minutter senere måtte Sune Nissen igen agere redningsmand med en fodparade på en afslutning fra nært hold.

Det sidste kvarter af 1. halvleg var det igen Varde, som kom frem til de største chancer. Først fejlede Dogan Özcelik fælt med en for lang aflevering til en helt fri Niclas Holm, hvor bolden i stedet røg ud over baglinjen. Et par minutter senere var Mathias Backs tæt på med en langskud, som strøg lige forbi stolpen, inden Niclas Holm i fri position brændte lige på målmanden.

En særdeles rodet og spillemæssig lige 1. halvleg med masser af chancer i begge ender, de største dog til hjemmeholdet.

Dramatisk 2. halvleg
De sidste 45 minutter blev en dramatisk affære med en udvisning til begge hold og udligning i tillægstiden.

Halvlegen startede med et gult kort til Mathias Backs for at sparke bolden væk efter at der var fløjtet var frispark. Minuttet efter havde Dogan Özcelik en kæmpe mulighed for at øge føringen, men af en eller anden grund fik han slet ikke afsluttet på frispilningen.

Minuttet efter fik Mathias Backs sit andet gule kort i kampen efter et frispark og Varde måtte således spille resten af kampen med en mand i undertal. Udligningen til 1-1 faldt allerede 2 minutter senere, da Ermin Kasumovic fik udlignet efter klumpspil efter en standardsituation. 4 minutter senere havde samme Ermin Kasumovic en god mulighed for at bringe sønderjyderne på sejrkurs, men hans afslutning mod et tomt mål røg lige over overliggeren, efter at Sune Nissen havde presset en helt fri Nicklas Spanggaard ud i en spids vinkel.

Herefter fik Varde igen styr på spillet og hindrede sønderjyderne i at komme frem til de store muligheder. Det sidste kvarter begyndte det dog at knibe med kræfterne og resten af kampen var mere eller mindre overlevelse for Varde holdet.
I det 76. minut havde FC Sønderborg en kæmpe mulighed for at bringe sig i front, men det lykkedes Sune Nissen at presse den total udækkede spiller så meget, at han ikke fik afsluttet. 4 minutter senere fejlbedømte Sune Nissen et forsøg udefra, som ramte stolpen, og hvor der efterfølgende blev begået et frispark tæt på baglinjen. På frisparksindlægget lykkedes det sønderjydernes Rasmus Linnig bringe gæsterne foran 2-1.
I de efterfølgende minutter brændte det virkelig på foran Varde målet, og med få minutters mellemrum blev der to gange reddet lige på stregen.
Varde spillerne havde dog ikke opgivet håbet og 2 minutter inde i tillægstiden lykkedes det Nicolaj Andreasen at udligne til 2-2. Mikkel Knudsen sparkede et frispark fra midterlinjen op i feltet, hvor Kristoffer Sørensen vandt hovedstødsduellen og Nicolaj huggede 2. bolden i netmaskerne til en meget kærkommen udligning. Inden sønderjyderne var kommet sig over chokket slap Dogan Özcelik helt fri i venstre side, og sønderjydernes Mikkel Holm Madsen så ingen anden udvej end at klippe Dogan et par meter udenfor feltet. Direkte rødt til sønderjyden, men desværre lykkedes det ikke hjemmeholdets Morten Jepsen at score på frisparksforsøget. Herefter blev kampen fløjtet af.

Cheftræner Søren Pallesen erkendte da også efter kampen, at spillet og indsatsen ikke mindst i 1. halvleg havde været langt under niveau:
– Det er først efter udvisningen af Backs at vi begynder at vinde nogle nærkampe og 2. bolde, men indrømmet, vi er pivheldige med det ene point til sidst.
Da de øvrige midterhold i rækken ligeledes spillede uafgjort blev afstanden til nedrykningszonen bevaret, men nu skal der 3 points på kontoen i efterårets sidste opgør mod Esbjerg fB på lørdag.