Sommerspil får grønt lys efter væltet træ

Gårsdagens væltede træ på friluftsscenen i Arnbjerg er nu fjernet, og de øvrige træer i området er blevet grundigt undersøgt. Sommerspillet har fået grønt lys til at genoptage de planlagte forestillinger.

Varde Kommune har siden søndagens væltede træ haft travlt med at rydde op og undersøge de øvrige træer i området for potentielle sikkerhedsrisici.
Undersøgelsen viser, at træet væltede på grund af en såkaldt tvege, der er en kløft mellem to kraftige grene eller stammer. Her der opstået en revne, så vand er løbet ned i stammen. Det er formentligt derfor, at træet gav efter søndag eftermiddag.
Alle øvrige træer omkring scenen og publikumsarealet er desuden blevet gennemgået sammen med en ekstern specialist. Gennemgangen viste, at træerne i området har det godt. Dog har gennemgangen givet anledning til at kronesikre et enkelt træ for at skabe tryghed. Derudover er der ikke behov for yderligere tiltag på nuværende tidspunkt.
Teatret 7-kanten, der står bag sommerspillet i Varde, gennemfører tirsdag aften klokken 20 næste forestilling som planlagt.