Stormflod oversvømmer og ødelægger kunstudstilling

Tirsdagens stormflod har skyllet størstedelen af kunstudstillingen Wadden Tide i havet.

Sådan så kunstner Kåre Frangs nedsunkne bondegård og kunstværk Head-in-the-sand ud, før bølgerne tirsdag omsluttede den og de andre kunstværker på stranden ved Blåvand.
Blåvandshuk Strand er i september vært for en unik kunstudstilling, der udforsker sand som et materiale og en ressource, der kontinuerligt ændrer landskabet på Danmarks vestligste punkt.
Udstillingen skulle have været tilgængelig resten af september, men tirsdagens stormflod har ødelagt alle værker på nær ét.
Ingen personer er kommet til skade, men udstillingen står ikke til at redde. Udstillingsperioden bliver dermed afbrudt ti dage før planagt. Varde Kommune er i fuld gang med oprydningsarbejdet på stranden og arbejder samtidig på at føre dele af udstillingen videre i et andet format.
Værkerne er lavet til at kunne modstå storm og hårdt vejr, men en stormflod med gårsdagens styrke kunne flertallet ikke klare.
Om Wadden Tide
Udstillingen First There Is A Mountain præsenterer kunstværker fra ni anerkendte kunstnere og kunstnergrupper, der udforsker og udfolder sand som historie, ressource og materiale.
De deltagende kunstnere er Hanne Nielsen & Birgit Johnsen, Kåre Frang, Kasper Hesselbjerg, Kirstine Roepstorff, Molly Haslund, Rasmus Myrup, Rikke Luther, Spacegirls og Tue Greenfort.