Tambours Have modtager 300.000 kr. fra lokal frivillig ildsjæl

Det er en glædens dag i Tambours Have i dag. Her har man fået overrakt ikke mindre end 300.000 kr. af af Havens mangeårige frivillige, Jens Oluf Nielsen.

– Jens havde sagt til mig, at han havde noget alvorligt, vi skulle tale om, så jeg tog hjem til ham på Solhøj i Nordenskov, og her fortalte han mig, at han havde besluttet at donere det store pengeløb til Tambours Have. Og jeg må tilstå, jeg kneb en tåre, fortæller formand for Tambours Haves Venner, Poul Verner.

Og i dag blev det så fejret med manér i kaffestuen, hvor blandt andre Jens Oluf Nielsens nærmeste samt Tambours Haves Venner var samlet. Med på dagen var også borgmester Mads Sørensen (V):

– Det her er bestemt en af de dage, jeg med sikkerhed ved, jeg vil tænke tilbage på med et smil. Da jeg fik opkaldet om det store beløb, troede jeg i første omgang, jeg havde hørt forkert. Det er ikke sådan en hverdags-ting, at en borger vælger at donere pengebeløb til noget, der er kommunalt ejet, men det siger jo lige præcis meget om, hvad Tambours Have er. Og det kan jeg kun have meget stor respekt for.

Den glade giver, Jens Oluf Nielsen, er 90 år, og bor på Solhøj Plejecenter i Nordenskov. I dag havde han også inviteret personale med fra Solhøj.  Og hans bror og svigerinde havde taget turen fra Haderslev for at fejre Jens Oluf.

– Tambors Have betyder meget for mig og har gjort det, lige siden den dag jeg ved lidt af et tilfælde blev inviteret med i Tambours Have og snart var frivillig, jeg startede den første dag med at male, og det gik så godt, at jeg besluttede at blive ved.

Og det gjorde Jens Oluf Nielsen. I så stort et omfang, at man rundt ved kaffebordene i dag kunne høre flere historier fra hans frivillige arbejdsliv. Som en af de frivillige i Tambors Have sagde: Hvis Jens ikke kunne ordne et eller andet, vi stod med, så var der ingen der kunne. Og så var han plæneklipper-chef. På den måde, at det var ham, der bestemte og styrede alt omkring græsslåning. Og han var altså også den bedste…!

I knap 20 år har Jens været frivillig i Tambors Have, og han kiggede forbi dagligt. Fordi der altid lige var et eller andet, han skulle se til.

– En dag havde Jens Oluf Nielsen fået overbalance og var faldet på en måde, så han skulle have hjælp for at komme op, og den historie er jo et ret godt billede på det, Jens har bidraget med – han har stået på hovedet for Tambours Have, sagde Mads Sørensen i sin tale. Og der blev smilet lunt rundt ved bordene. Man var ikke i tvivl om, at Jens er en vellidt og meget respekteret Tambors Have-ven. Han er i øvrigt også udnævnt som æresmedlem i Tambours Haves Venner.

– Jens har øremærket de 300.000 kroner til en pavillon i haven, og vi har naturligvis fået alt juridisk på plads, så der intet er at komme efter. Jeg bliver stadig helt varm indeni, når jeg tænker på det, Jens har gjort. Det kommer til at betyde så meget for Tambors Have i fremtiden, siger formand Poul Verner.

– Jeg er såmænd bare glad for, at jeg kan være med til at sprede glæde, og på denne måde en glæde, der vil vil vare mange år frem, slutter Jens Oluf Nielsen.

Indslag fra dagen: