Varde skuffede i premierekampen

Varde levede slet ikke op til forventningerne i sæsonpremieren fredag aften ude mod Kolding B.
Hjemmeholdet vandt fortjent med de overbevisende cifre 3-0, efter 2-0 ved pausen.
Især før pausen lignede Varde-holdet et hold, som stadigvæk var i gang med træningskampe. Kæderne hang ikke sammen, markeringer var stort ikke eksisterende og kun ganske få dueller og 2. bolde blev vundet. Efter en verbal skideballe i pausen blev indsatsen meget bedre i 2. halvleg, men ikke nok til at der kunne sættes point ind på kontoen.
Kampens første store mulighed tilfaldt Vardes Dogan Özcelik allerede i det 2. minut, hvor han efter en et-to kombination med Morten Smidt slap alene igennem, men desværre brændte på Kolding B´s keeper Michael Ravn. Om det fik Varde-spillerne til at tro, at det blev en nem opgave vides ikke, men efterfølgende overtog hjemmeholdet initiativet mod et vakkelvorent Varde-defensiv.
Føringsmålet til 1-0 faldt efter 7 minutters spil, da Fiton Durguti fik alt for meget plads i feltet, og hukkede bolden i nettet uden chance for Lasse T. Kristiansen. Efter godt 20 minutters spil var Durguti meget tæt på at øge føringen på en farlig omstilling, efter en halvkikset hjørnesparks indlæg i den anden ende. Durgutis afslutning strøg dog lige forbi stolpen.
Kort før den halve time fik Morten Smidt en gylden mulighed for at bringe balance i regnskabet efter en misforståelse i Kolding B defensiven. Alene igennem var det dog igen keeperen der vandt duellen. Først halvklarede han afslutningen fra Smidt, og efterfølgende ligeledes forsøget på riposten fra Niclas Holm.
Knap 10 minutter senere viste Fiton Durgutu anderledes skarphed, da han efter et sjusket Varde boldtab på egen banehalvdel blev spillet fri og bankede bolden i nettet til pausestillingen 2-0.

2. halvleg
Varde spillerne kom ud til 2. halvleg med en helt anden attitude og pressede hjemmeholdet i bund den første halve time uden at det dog lykkedes at score. Især Morten Smidt var tæt på af flere omgange, men det afgørende held/skarphed manglede. Tættest på var han med et skud på underkanten af overliggeren med et lille kvarter tilbage af kampen. Forinden havde Fiton Durguti dog haft en stor mulighed for at lukke kampen til 3-0, men Lasse T. Kristiansen snuppede hans afslutning på en friløber.
Mod slutningen af kampen satsede Varde yderligere, hvilket affødte et par store muligheder i den anden ende. Først bankede Fiton Durguti en frisparksbold på overliggeren inden han med godt 5 minutter igen af kampen omsatte et straffespark, unødvendigt begået af Buster Kirchner, til slutresultatet 3-0. Kort før tid var hjemmeholdet endda tæt på 4-0, men det lykkedes Lasse T. Kristiansen med hjælp af stolpen klare frisag.
Skuffelsen var da også til at få øje på hos trænerstaben efter kampen:
– Det er 4. år i træk, at vi taber sæsonpremieren, lød det fra Søren Pallesen, som dog var tilfreds med indsatsen i 2. halvleg.
– Indsatsen de første 45 minutter gør det dog meget sværere for os at vende kampen til vores fordel i 2. halvleg, sluttede cheftræneren, som glædede sig over, at der allerede er en ny kamp på onsdag i DBU Pokalen mod Marstal/Rise inden Ringkøbing kommer på besøg på lørdag.