Varde skuffede i premieren

Det lykkedes heller ikke i femte forsøg for Varde og Søren Pallesen at få fuld hus i premierekampen på Sydbank Stadion. Kampen mod VSK Aarhus endte såre passende 1-1 efter 1-0 føring til hjemmeholdet ved pausen. Århusianerne havde i det meste af kampen et lille spillemæssigt overtag, mens hjemmeholdet næsten udelukkende forsøgte sig med hurtige omstillinger uden den store succes.

Hos Varde var der debut på midtbanen til henholdsvis Jacob Andreasen og Nicolaj Forst Jensen, mens Kasper Køhlert gjorde come back i angrebet. En tredje debutant Søren Mose Jelstrup kom på banen det sidste kvarter.

Efter en nervøs start hos begge hold bragte Varde sig foran 1-0 midt i halvlegen på et straffespark eksekveret af Kenneth Lud. Straffesparket blev begået mod Nicolai Forst Jensen, som blev nedlagt en meters penge inde i det kriminelle felt.

Gæsterne havde svært ved at spille sig frem til egentlige målchancer før pausen, men var dog særdeles farlige på hjørnespark.

Mod slutningen af halvlegen havde hjemmeholdet et par gode muligheder for at øge føringen, men først fik en forsvarsspiller clearet Simon Jelstrups langskudsforsøg og minuttet efter havde Mathias Backs et farligt frisparksindlæg i feltet, som Jacob Andreasen var et mulehår fra at få hovedet på.

I de sidste 45 minutter havde hjemmeholdet fordel af medvinden, men det lykkedes ikke for alvor at få styr på spillet og i slutfasen var gæsterne bedst og kunne have løbet med alle tre point.

Kasper Køhlert havde muligheden på en dyb stikning allerede efter godt 5 minutters spil, men keeperen reddede forsøget til hjørnespark. Efter et kvarters spil var gæsterne tæt på med et farligt langskud, men Sune Nissen fik pareret til hjørnespark. Midt i halvlegen havde Kenneth Lund en god mulighed på en omstilling, men forsøget endte forbi mål.

Udligningen til 1-1 faldt 10 minutter før tid, da Mikkel Mortensen headede en hjørnesparksbold i nettet. Mikkel Knudsen havde et kanonskud på mål fra distancen med 5 minutter igen af kampen, men keeperen reddede flot til hjørnespark.

I slutfasen pressede gæsterne mest på, og Sune Nissen måtte hive en feberredning op til sidst for at sikre, at det ene point forblev i Varde.

Alt i alt en lidt skuffende sæsonpremiere, hvor forventningerne nok var lidt højere end de kunne bære samtidig med, at VSK Aarhus spillede en rigtig god gang fodbold.

Skuffelsen var da også stor i Vardes omklædningsrum efter kampen:

–  Vi tog al for mange forkerte beslutninger og kom derfor til at løbe alt for mange forgæves skridt, lød det fra cheftræneren, som betegnede premierekampen som uforløst.

Holdets næste opgave er allerede i morgen tirsdag, hvor holdet i DBU pokalen på udebane møder sydfynske Krarup-Espe fra Albaniserien.