SE VIDEO: Vardespillerne endte med at smile trods nederlag

Selv om Varde tabte lørdagens kamp mod KFUM BK, Roskilde med 3-1 er holdet alligevel sikret en ny sæson i danmarksserien. Dette blev en matematisk kendsgerning, da Tuse IF besejrede Kalundborg GB 2-1, hvormed Varde uanset resultatet i sidste spillerunde mod Kolding Boldklub ikke kan slutte lavere end nr. 9 i tabellen.¨

Lørdagens kamp bød på en særdeles underholdende og velspillet første halvleg med masser af chancer i begge ender. Pausestillingen var dog beskedne 1-1, hvor en føring til hjemmeholdet på 3-2 havde været mere passende efter spil og chancer. De sidste 45 minutter blev ikke nær så løfterige set med Varde briller, da gæsterne på 2 mål midt i halvlegen reelt afgjorde kampen og efterfølgende cruisede en fortjent sejr hjem.

Mathias Backs var tilbage i startformationen på højre kant i stedet for Daniel Eugster, og efter blot 75 sekunders spil bragte Backs Varde foran 1-0. Han modtag en god aflevering fra Dogan Özcelik midt på gæsternes banehalvleg, strøg direkte mod mål og fra kanten af feltet udplacerede han sikkert Marc Lyster i KFUM´s mål.
KFUM var tæt på en udligning 3 minutter senere, da et hovedstød tog overkanten af overliggeren og røg til hjørnespark.

Efter godt et kvarters spil slap en KFUM spiller fri i feltet, men det lykkedes Kristoffer Sørensen med en ren tackling at redde kastanjerne ud af ilden, selv om gæsterne appellerede for straffespark.
Udligningen til 1-1 direkte på frispark ved Luca Dumis må keeper Sune Nissen tage på sin kappe. Han reagerede simpelthen for langsomt på frisparksforsøget eksekveret lige udenfor feltet, og bolden røg i nettet i den side han vogtede.

Det sidste kvarter af halvlegen kom hjemmeholdet frem til adskillige muligheder for igen at tage føringen. Først var det Morten Smidt, som efter en vundet nærkamp kom alene igennem, men afslutningen fra en lidt spids vinkel lykkedes det keeperen at parere forsøget. Mindre end et halvt minut senere var KFUM tæt på i den modsatte ende, men det lykkedes Sune Nissen at redde Rasmus Tangvigs afslutning til hjørnespark.

Minuttet efter kombinerede Morten Smidt og Daniel Kristiansen sig glimrende igennem i højre side, men desværre lykkedes det en forsvarsspiller at få clearet indlægget i allersidste øjeblik. 5 minutter senere havde Morten Smidt igen et godt indlæg fra højre kant, men desværre ramte indlægget ikke en Varde spiller.

Et par minutter før pausen havde Morten Smidt en gigantisk chance for at bringe hjemmeholdet i front efter en flot frispilning midt for mål af Dogan Özcelik med hælen. Desværre tog Smidt sig for god tid, og det lykkedes en forsvarsspiller at få tacklet afslutningen til hjørnespark.

2. halvleg
De sidste 45 minutter startede med et spillemæssigt overtag til gæsterne og på et nyt direkte frispark efter godt et kvarters spil kunne Luca Dumis bringe KFUM foran med 2-1. Efter en ny standardsituation 8 minutter senere kunne Lars Nielsen på et hovedstød efter hjørnespark øge til 3-1, hvilket reelt set lukkede kampen.

Rasmus Tangvig var få minutter senere tæt på at øge til 4-1, men afslutningen lige forbi mål. Herefter havde Varde et par gode muligheder for at reducere føringen. Først var det Buster Kirchner, der headede lige på keeperen efter et indlæg fra Dogan Özcelik, og et par minutter senere var Morten Smidt tæt på med et hovedstød efter et indlæg fra Daniel Kristiansen, men også denne gang var keeperen i vejen.

Kampen sluttede med en stor mulighed til Rasmus Tangvig, som på en dyb stikning i venstre side lobbede bolden lige over overliggeren.

Cheftræner Søren Pallesen var generelt tilfreds med indsatsen ikke mindst de første 45 minutter.
– Vi får revancheret os for off day´en sidste lørdag, og viste igen at vi kan spille lige op med et hold fra toppen af rækken. Desværre mangler vi lige den sidste skarphed offensivt og et mål efter første halvleg er ganske enkelt for lidt.
– Heldigvis var der andre hold der klarede ærterne for os i dag, således at vi inden den sidste kamp mod Kolding Boldklub er sikret en ny sæson i DS, sluttede en glad cheftræner, efter at forårets målsætning er i hus.

Holdets næste kamp er i DBU-Pokalen, hvor holdet førstkommende tirsdag aften kl. 19.00 møder Bramming fra serie 1 på udebane.

SE VIDEO: Vardes assistenttræner, Klaus Nielsen:

Interviewet blev lavet lige før meldingen om Vardes redning.