Det er lige nu du kan plukke de fine hyldeblomster. De er at finde her og der og alle steder, hold blot øje – ved vejkanterne, i skoven – find dit eget plukkested og fyld en pose med de velduftende blomster og sus hjem og bland din egen saft. Vi har et bud her fra redaktionen på ikke mindre en verdens bedst hyldeblomstsaft:
Pluk alle de blomster, du orker og skyl dem – put dem i en stor gryde/fad sammen med:
50 gram vinsyre
1½-2 kg melis (erstat evt. halvdelen med brun farin)
2-3 appelsiner i skiver (Øko)
2-3 citroner i skiver (Øko)
(Prøv dig også frem med lime, grape osv…)
Hæld ca. 2-3 l kogende vand hen over ovennævnte.
Rør rundt og lad trække 2 døgn med klæde over.
Herefter sies det og hældes på flaske. Kan fryses.
Skal herefter blandes 1:4 – (OG smager også fortrinligt med en sjat i et glas hvidvin.)
God fornøjelse…