“Vi er gode sammen!”

“Det glade køkken – her er rart at være.”

Sådan lyder det indledningsvist fra René Nikolajsen.

Han startede som køkkenchef d. 1. august hos Von Lügenhals, hvortil han tager turen hver dag fra hjemmet i Gredstedbro.

– Jeg var – og er i øvrigt – fascineret af hele konceptet omkring kro, hotel og kunsten i Varde Garten. Og holdet, jeg er trådt ind i, det er det bedste – mere tydeligt kan jeg ikke udtrykke det, lyder det med et smil fra køkkenchefen.

Vi fanger ham, mens han er i gang med forberedelserne til årets nytårsmenu. En 9-retters, hvor man selv vælger de retter, man ønsker at nyde nytårsaften. Og der skal være helt og aldeles styr på det, i følge René Nikolajsen.

(Artikel fortsætter under foto)

Hans egen livret er dog noget andet end de fine goumetanretninger, han står og designer, mens han fortæller.

– Jeg er vild med smørrebørd. God klassisk smørrebrød, især når man får lavet det som et professionelt stykke håndværk, understreger han.

Og Renés passion for højtbelagt har da også allerede fået sin plads på menukortet.

– Danskere, og især vestjyder, kan godt lige smørrebrød. Og der er så ualmindelig mange måder at servere det på. Her i køkkenet oplever jeg, at vi supplerer hinanden rigtig godt, vi har hver især vores spidskompetencer og det smitter uvilkårligt af på de retter, vi serverer. Vi er gode sammen!

René Nikolajsen har gennem en årrække været selvstændig kok, samt arbejdet på Britannia Esbjerg, og det var da også her, han mødte sine to nuværende kolleger, bestyrer Bo Rasmussen og kok Marc Oelenschlæger.