Vindueskunst: Det blomstrer i Varde

Det var et morgenmøde i byens handelsstandsforening at butiksbestyrer hos Coast Varde, Ditte Christensen blev nysgerrig.

Handelschef Malene Wonsbek fortalte her om en studietur til London, hvor man i en bydel var lykkedes med at markedsføre butikkerne både farverigt og festligt med blomster i alle afskygninger.

Og denne idé greb Ditte snart, som fik et tip om, at den lokale kunstner Kate Skjerning var klar med farveladerne.

– Min tanke var umiddebart, at det kunne være helt spændende at gøre noget udover det sædvanlige for at få sat yderligere positivt fokus på vores hyggelige handelsby. Og da vi har de store vinduer delvis ud mod Storegade i Varde, var det oplagt at skabe blikfang her, fortæller Ditte.

Malene Wonsbek og Kate Skjerning var hurtigt på pletten, og her greb Kate udfordringen om at skabe blomsterflor i det store vinduesparti.

– Det er et spændende eksperiment; jeg har ikke tidligere arbejdet med kridttuscher, så jeg var godt klar over, der skulle sættes ekstra tid af til opgaven. Temaet med blomster tænker jeg er en smuk idé, så jeg satte mig med den store Flora Danica bog og lod mig inspirere, fortæller kunstneren.

Og resulatet kan du nu opleve i Kræmmergade i Varde, samt når du kommer kørende ad Storegade. Store smukke vilde blomster pryder facaden, og i butikken oplever man da også, at den nyskabte kunst bemærkes.

(Artikel fortsætter under foto)

– Lige nu er der mange turister i byen, og de standser op og betrager maleriet, ganske som vores faste gode kunder, der synes det er en helt skæg idé, siger Ditte og tilføjer: For mig handler det lige så meget om at bakke op om, at vi har så meget at være stolte af som kunstby. Det er da imponerende med den megen bykunst, og man kan se, hvordan mange vælger at gå en bestemt rute netop for at se de mange udsmykninger.

Ditte Christensen håber, at flere butikker i gågaderne bliver inspirerede til at booke Kate Skjerning.

– Vi er jo Nissernes By, men her om sommeren kan vi altså også være de vilde blomsters by. Det pynter og skaber glæde, er min overbevisning.

Har du et vinduesparti, der kunne trænge til lidt vilde blomster, kan Kate Skjerning kontaktes på tlf.: 22 362 364