3 måneder blev til 17 år

Tilbage i 2005 var Asger Helth egentlig et helt andet sted, da han blev opfordret til at tage et vikariat på 3 måneder i det, vi i dag kender som det Boligsociale Team. Men da de tre måneder var gået, erkendte Asger, at han ikke var helt færdig med projektet, han var hyret ind til. Og i dag, 17 år senere, er han stadig ikke færdig, men titlen har nu ændret sig til ”frivillig”.

– Det lå mig meget på sinde at få formidlet virkeligheden ud. Altså få de her fordomme omkring Isbjergparken og Boulevardbebyggelsen manet i jorden. Så jeg begyndte at invitere folk indenfor – altså på besøg i området. Og det virkede, smiler Asger. Han husker flere kommentarer om, at ”der ville man ikke gå ind – det turde man ikke…”

– Men når så folk havde været her og fået en rundvisning og hilst på mange af dem, der bor her, så var det svært at få virkeligheden til at matche skrækhistorierne.

Noget af det, Asger også brændte for, var fællesskabet – at skabe relationer beboerne imellem.

– Hver søndag mødtes jeg med alle de børn og unge, der havde lyst til at være med i Projekt Oprydning – kaldet ”Rene BB”. Her startede vi søndag morgen med lidt til ganen og så gik vi ellers ud og ryddede op og samlede affald de næste to timer. Det var en succes. Som oftest mødte der 20-25 op om søndagen, fortæller Asger Helth.

Sammen med Dansk Flygtningehjælp var han også med i opstarten af lektiecafeen, som stadig den dag i dag er en succes.

– Det er dejligt at tænke tilbage på, og alle succesoplevelserne har da også betydet, at jeg er nødt til at fortsætte som frivillig, selv om jeg er stoppet på arbejdsmarkedet, slutter Asger Helth.

 

(Artikelserie – frivillige i Det Boligsociale Team)

Fik du læst….?

Frivilligheden blev hyldet i Det Boligsociale Team