7-kantens gamle hippier syr bæredygtigt børnetøj af rester

Nu kan man købe unikt børnetøj fra 7-kantens systue

7-kantens systue er atter i fuld gang. Tre dage om ugen bliver der syet til den store guldmedalje, og nu har sydamerne, der kalder sig selv for gamle hippier, kastet sig over et nyt projekt.

– Med nedlukningen af samfundet i foråret, blev der sat en brat stopper for mange af de aktiviteter, som 7-kanten havde planlagt i anledning af foreningens 50-års jubilæum, men nu skal vi heldigvis se fremad, så vi kan få afviklet vores events til næste år, siger en optimistisk Agnethe Vestergård Pedersen, der er leder af systuen.

I den forbindelse har man i systuen fået en bæredygtig idé. Der bliver fabrikeret børnetøj af stofrester fra de mange forestillinger, som systuen gennem årene har syet kostumer til. Man kan blandt andet genkende stoffer fra ”Zorro the Musical”, ”Sound of Music”, ”Midt om natten” og ”Chaplin the Musical”.

– Det bidrager i den grad til arbejdsglæden, at vi udnytter alle ressourcerne, så stort set intet går til spilde, og samtidig får vi fremstillet nogle helt unikke, farveglade sæt børnetøj, fortæller Agnethe Vestergård Pedersen.

Tøjsalg skal bidrage til udskudte jubilæumsevents

Overskuddet af tøjsalget går dels til at medfinansiere de jubilæumsevents, der er blevet udskudt til 2021, og dels skal en del af beløbet anvendes til lækkert inventar til systuen, når teaterforeningen på et tidspunkt kan rykke ind et teater- og musikhus i Varde.

7-kantens systue er selvfølgelig helt med på SoMe-noderne, så børnetøjet vil blive præsenteret på en særlig Instagram-profil, som hedder 7-kantens Blomsterbørn. Navnet er en kærlig hentydning til de glade 68’ere, der fortsat giver den fuld fodpedal på maskinerne i systuen.