Vinterferien er næsten over os og vi skal ingen steder i år. Denne weekend byder ud over rigtig koldt vintervejr på Valentinedag, så mit bud er at fyre godt op i ovnen på søndag og bage et par pizzaer..
Den første med stenbiderrogn og meget gerne lyserøde bobler til. Den anden pizza er inspireret af TARTE FLAMBÈE fra Alsace med løg, porre og bacon – og da også en Alsacisk Pinot Gris til.
Til dessert en romfromage med senhøstet Riesling
God weekend 🙂
Pizza dej til 8 pizzaer
Opskrift
ANTAL8 PortionerKATEGORIGrundopskrifter, Italien
Det skal du bruge
7 dl lunken vand1 stk æg½ dl olivenolie1 tsk sukker1 tsk salt100 g fuldkornsmel – fx spelt250 g durumsmel700 g hvedemel – meget gerne Tipo 001 pakke(r) gær
Sådan gør du
1Lun vand, så det er håndlunkent
2Rør gær ud i vandet
3Tilsæt salt, sukker, æg og olie og rør rundt
4Tilsæt fuldkornsmel og durummel og rør grundigt igennem
5Tilsæt hvedemel under omrøring indtil dejen er så fast at du kan arbejde med den på bordet
6Nu skal dejen virkelig æltes godt igennem. Mindst 3 min – og brug den mængde hvedemel der er nødvendig – det kan godt vise sig at være mere eller mindre end de anførte 700 g
7Skær dejen op i 8 lige store stykker og form som boller (en håndfulds penge)
8Rul hver enkelt bolle god igennem, ved at presse bollen let mod bordpladen og bevæge hånden i cirkler
9Kommer bollerne på et fad med 5 cm afstand og dæk med husholdningsfilm, der er gjort våd under den kolde hane og vredet
10Efter hæv bollerne mindst 2 timer på køl
Opskrift
FORBERELSESTID20 minTILBEREDNINGSTID5 minTID I ALT25 min
Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet – se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med100 g revet god ost – fx fontina4 jordskokker – rives i tynde skiver på mandolinjerEvt hvidsløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)1 dl creme fraise½ bundt forårsløg100 g stenbiderrogn
Sådan gør du
1Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
2Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
3Fordel revet ost oven på dejen
4Kom et lag tyndt revne (gerne på mandolinjern) jordskokker på
5Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kanterne
6Tag pizzaen ud og fordel straks forårsløg, stenbiderrogn og creme fraise på
Vin skal der til7Åben vinen – meget gerne bobler (brut – tør)
Vi drak en tysk sekt fra Kessler (90 kr i Citti, Flensburg)
Opskrift
FORBERELSESTID20 minTILBEREDNINGSTID5 minTID I ALT25 min
Det skal du bruge
1 stk pizzadej fra køleskabet – se grundopskriftLidt hvedemel til at rulle pizza ud med100 g revet god ost – fx fontina2 stk skalotteløg2 stk porre5 skiver god baconEvt hvidsløgsolie (presset hvidløg med god olivenolie)
Sådan gør du
1Snit porre og skalotteløg fint og steg det i smør – ca 10 min
2Kom pizzasten i din ovn (eller grill), og varm stille og roligt op til 250 grader
3Rul en pizza dej ud så den er omkring 32 cm i diameter
4Fordel 1/2 delen af det revet ost oven på dejen
5Fordel porre og løg på pizzaen og kom resten af osten på
6Fordel baconen på pizzaen
7Bag pizzaen til den bliver sprød og brun på kantern
Vin skal der til8Åben vinen – gerne en Pinot Gris
Vi drak en af Ernest Wein – (85kr Winefamly)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIDessert
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID5 minTID I ALT15 min
Det skal du bruge
4 stk æg – blomme +hvide (past)4 blade husblas4 spsk sukker2,50 dl piskefløde1,50 dl god rom1 dl romrosiner (rester fra julens gløgg)
Sådan gør du
1Udblød husblassen i koldt vand – ca 5 min
Pisk æg og sukker til luftig æggesnaps
Pisk fløde stiv2Tag de 4 ark op med det vand der følger med og kom i kasserolle
Varm forsigtigt op og smelt husblassen i vandet
Lad det køle en anelse ned inden du kommer rommen i under omrøring3Rør nu rom-blandingen i æggesnapsen
Tilsæt 3/4 af flødeskummet og vend det forsigtigt (gem resten til pynt)
Kom på glas og derefter på køl i min en time4Pynt med romrosiner og flødeskum
Vin skal der til5Åben vinen – gerne noget sødt fx sauterne eller beerenauslese
Vi drak en beerenauslese fra Steep