Årvågne publikummer blev hædret på sommerspilsscenen i Varde

Randi Sloth Kaspersen og hendes datter, Natasja, blev torsdag aften hædret på Friluftsscenen i Varde for deres snarrådige indsats i forbindelse med, at en kæmpestor gren faldt ned over tilskuerpladserne ved Friluftsscenen i Varde midt under Varde Sommerspils opførelse af ”Baronessen fra benzintanken” søndag den 30. juni.

Mor og datter gjorde anskrig som de første, så det lykkedes at evakuere publikum, inden den tonstunge gren faldt ned og beskadigede et lystårn og flere bænkerækker.

  1. viceborgmester og pt. fungerende borgmester Steen Holm Iversen overrakte blomster fra Varde Kommune, og formand for Teatret 7-kanten, Jan Wessel Rasmussen, der også er sommerspillets forestillingsleder, gav Randi og Natasja gavekort til familien til næste års sommerspil ”Den Skaldede Frisør The Musical” inkl. spisning.

– Vi er jer dybt taknemmelige for, at I tog ansvar i situationen, så publikum blev gjort opmærksom på, at der var noget galt, sagde Jan Wessel Rasmussen i forbindelse med hædringen af de to årvågne publikummer.

– Der er situationer, hvor ordet tak knapt kan rumme de ting, man gerne vil sige. Da Randi og Natasja tog til sommerspil, havde de næppe forudset, at de endte med at blive dagens helte. De fik i fællesskab stoppet forestillingen og sikrede derved, at hundredvis af tilskuere nåede væk fra tilskuerpladserne. Det kræver stort mod at stole så meget på sin egen intuition og handle. De reagerede, råbte op, og stoppede en farlig situation, der kunne have udviklet sig grimt – ja, faktisk tør man slet ikke tænke på de konsekvenser, det kunne have haft. De fortjener i høj grad al den ros, anerkendelse og respekt, som de har modtaget de sidste dage, sagde fungerende borgmester Steen Holm Iversen.

Efter hædringen på scenen satte Randi og Natasja sig til rette sammen med resten af familien og fik denne gang set hele ”Baronessen fra benzintanken” uden anden dramatik end den – der helt planlagt – var en del af forestillingen.