ADVAR DIN NABO: TRICKTYVE STÅR PLUDSELIG I STUEN

POLITIET ADVARER: De seneste 14 dage har vi fået flere anmeldelser om tricktyve, der pludselig står inde i folks huse. Det er især foregået i den sydlige del af politikredsen.

Forleden gik det ud over en kvinde i Nordborg. Pludselig stod en fremmed kvinde i stuen og ville sælge beboeren lykønskningskort. Beboeren besluttede at købe tre kort for 15 kroner og betalte med en 500-kroneseddel. Efterfølgende viste det sig, at der var for få byttepenge og nogle af dem var svenske småmønter.
Typisk sker tricktyverierne ved at tyvene går ind af åbne eller ulåste døre under påskud af at sælge kort, lodsedler eller andet for små beløb. Når borgerne finder pung eller pengesedler frem, bliver der både givet forkerte byttepenge retur og pengesedler forsvinder.
Fortæl din far, nabo eller andre om tricktyvene, så vi undgår at flere bliver snydt. Del gerne denne advarsel 👍🏼

Gode råd til at forebygge tricktyverier:
🔐Lås døren
Sørg for at lukke og låse din dør – også når du er i haven.
🔐Anskaf en dørspion
Hvis du ikke allerede har en dørspion, er det en god idé at få monteret en. På den måde kan du se, hvem der står uden for døren, før du lukker vedkommende ind. Du kan også bruge en sikkerhedskæde, som du først lukker helt op, når du ved, om det er en person, du har en aftale med.
🔐Lav faste aftaler
Sørg for at lave faste aftaler med fx hjemmeplejen, din vicevært eller VVS’eren, og luk kun folk ind, du kender, som fx venner, naboer og familie.
🔐Bed om at se legitimation
Bed om at se legitimation, hvis fx politiet eller hjemmeplejen ringer på, og du ikke har en aftale med dem. Ved at se legitimation kan du verificere om vedkommende er den, han/hun udgiver sig for at være.
🔐Gem dine værdier
Når du ikke bruger dine smykker eller andre værdier, så gem dem væk. Undgå at have for mange kontanter liggende derhjemme, og lad ikke din pung ligge frit fremme.
🔐Vær opmærksom
Vær forsigtig og opmærksom, hvis en fremmed vil lukkes ind, og brug generelt din sunde fornuft.