Aktiv kreativ i sy og strik i knap 29 år

Tilbage i 1994 åbnede Sanne Junge butikken Cotton Wear – fordi drømmen om at leve af det, der interesserer hende allermest skulle realiseres. Og i dag kunne hun såmænd trække sig tilbage og lukke butikken ned, men som Sanne siger: Hvorfor skulle jeg dog det? Jeg laver jo det, jeg holder allermest af…

Den røde tråd, for at tale i fagsproget, har alle dage været syning og strik. Og spørger man Sanne, er det meget mere end ”bare”.

– Det er hele kreativiteten, jeg er fascineret af. Alle de smukke ting, man kan fremstille, alt imens man hygger sig. Og det glæder mig i den grad, at det er blevet så moderne at strikke igen, siger Sanne Junge, der har indrettet butikken efter hvor den største efterspørgsel er, nemlig med et særdeles stort udvalg i garn.

– For mig er det helheden, der gør hverdagen spændende. Det her med at kunne hjælpe og vejlede – og det hænder såmænd også, at folk kommer herind og skal have hjælp til at færdiggøre et projekt. Og naturligvis hjælper vi, smiler Sanne Junge, der endvidere tilbyder at reparere og sy for folk, hvilket mange benytter sig af.

I butikken hænger et større udvalg af strik i alle størrelser, og de er alle til salg.

– Jeg har en ansat her i butikken, der er meget glad for at strikke – og dygtig til det, og det er blandt andet hendes kreationer, man kan se – og i øvrigt købe, fortæller Sanne.

Gaveartikler

Og Cotton Wear er meget mere end stof og garn, her finder du også et udvalg af gaveideer. Lige nu er der stor interesse for de smukke krystallysestager, ligesom kurvene, der er særdeles velegnede  til strikketøj, indkøb og stranden, har været et stort hit hen over sommeren.

– Det skal gerne være en oplevelse at komme herind, og vi lytter jo gerne til kundernes ideer; vi har netop fået de smukkeste kimonoer ind, og dem er jeg virkelig glad for – jeg har selv snuppet én, griner Sanne og viser de flotte silkekreationer frem.

Cotton Wear holder åbent alle hverdage fra 12.00 – 17.00, og lukket lørdag.

– Det er en beslutning, jeg tog for 4 år siden – jeg vil have mine weekender fri, blandt andet til at besøge børn og børnebørn på Sjælland, lyder det fra Sanne Junge.

Kig indenfor – Smedegade 9 i Varde – med parkering lige udenfor døren.