Billum Friskole: En efterskoleforberedende Friskole 

Billum Friskole tilbyder 7. og 8. klasse med et fokus på at komme videre på efterskole i 9. Det gør vi ved at samarbejde med nogen af områdets efterskoler, hvor man kan komme på besøg og finde ud af om det er den måde man ønsker af afslutte sin grundskole på.

Billum Friskole: Vi har ikke så mange timer som man har i kommuneskolen, men mener at vi lærer mere, fordi vi er effektive og prøver at lægge de tunge fag om morgenen, hvor man er klar i hovedet.

Vi vil gerne gøre dagligdagen mere spændende ved at inddrage det samfund vi ligger midt i. Det lokale erhvervsliv kan være med til at give undervisningen mening. Man kan for eksempel i turisme branchen se hvor vigtigt det er at lære sprog.

Den omkringliggende natur vil vi gerne ud i. I vores baghave ligger Nationalpark Vadehavet, som for nylig er udpeget til Verdensarv. Det vil sige, at nogen ude fra synes, at vi bor ved noget ganske særligt, vi ser det måske ikke så meget selv, men vi kunne godt finde på at gå ud og kigge efter. Vesterhavet er heller ikke langt væk og der er både skove og marker i nærheden, hvor biologien kan udforskes i virkeligheden.

Hele skolen tager hvert år på lejrskole. Vi rykker teltpælene op og flytter undervisningen ud et andet sted. Det er en oplevelse for alle. Desuden skal i på en tur til udlandet et sted hvor i kan bruge de evner i har fået udi sprog og geografi.

Vi går meget op i demokrati og inddragelse. Hvis man får en god ide er der ikke langt fra tanke til handling.

Vores måde at være skole på tager på mange måder udgangspunkt samme sted som mange efterskoler, nemlig i de tanker som Grundtvig og Kold lagde til grund for de første frie skoler. De handler i bund og grund meget om at glade mennesker lærer mest. At vi kommer længere med engagement og motivation end med tvang. Ligesom på mange efterskoler starter hver dag på vores skole også med fællessang og morgensamling, ligesom der er ugentlige fortælletimer, hvor den gode historie dyrkes. Til at udføre det i praksis har vi håndplukket en flok engagerede lærere, som endnu ikke selv har glemt hvordan det er at være ung i Danmark.

 

/annonce