Campen, der kun er for drenge: Læring, fysisk aktivitet og nye venskaber på skemaet

I denne uge har Ungdomsskolen Varde haft særligt fokus på at booste en gruppe drenge på Ungecampen i Varde kommune, som er kørt fra mandag morgen for 13 elever i 7.-9. klasse. Campen afsluttes fredag med forældrebesøg og overlevering fra ugen, der er gået og en velfortjent efterårsferie til drengene.  

Drengene har sammen med lærere fra Ungdomsskolen boet på Sportellet på Sportium Varde, og skemaet har stået rent fagligt på læsning, stavning og matematik. OG meget mere, som Ulrikke Bendtson siger. Ulrikke er ungekoordinator og har været sammen med drengene hele ugen.

Det er en dejlig oplevelse hvert eneste år; Ungecampen er meget mere end tal og bogstaver – det er mindst lige så meget relationsdannelse og den personlige udvikling vi har fokus på, lyder det fra Ulrikke, der forklarer: De drenge, vi har med her, er drenge der på en eller anden måde er udfordret i deres hverdag. Det kan være fagligt, eller det kan være i form af mobning eller lavt selvværd eller noget helt andet. Fælles for dem er, at de har sat sig et mål om, at de vil have det bedre og blive dygtigere rent fagligt.

(Artiklen fortsætter under foto)

Men drengene har også arbejdet udenfor undervisningsrummet adskillige gange, siden de ankom til Sportium mandag morgen.

De har arbejdet meget med de forskellige karaktertræk som bl.a. Giv aldrig op, Prøv, se og lær, Brænd for det du vil og Bedst sammen.

– Vi har jo de perfekte rammer her for at bruge kroppen, så drengene har blandt andet været aktive indenfor cirkeltræning, svømning, padel og boldspil, tilføjer Ulrikke.

Vi skal huske på, at vi geografisk bor i en meget stor kommune, så mange af eleverne har ikke mødt hinanden før på trods af at gå på samme skoleårgang, så der er nye venskaber og fællesskaber i spil også, siger René Steen Jensen fra Ungdomsskolen. – Det er i det hele taget utrolig værdiskabende på rigtig mange plan, en uge som denne.

(Artiklen fortsætter under foto)

 

Eleverne har ikke adgang til sociale medier, i det at det er besluttet, at der kun er 15 minutters mobiltelefontid om dagen. Og det fungerer, er lærerne enige om.

– Vi kan mærke på eleverne, at det kort og godt giver en ro! De behøver ikke forholde sig til bip i lommen døgnet rundt, og det er tydeligt, at de unge slapper af med det, siger René Steen Jensen.


UngeCampen er en lærings og udviklingscamp i Varde Kommune, der fungerer som en ekstraordinær indsats for en gruppe af de ældste drenge i folkeskolen.


Tidligere indsats
Som en del af skoletilbuddet i Varde Kommune tilbydes læringscamps til drenge, der er særligt udfordrede på lysten til at lære og blandt andet fagligt har det svært i skolen. Andre camps og læringsakademier har tidligere vist særdeles gode resultater med drenge fra folkeskolens ældste klasser.

I de foregående år har resultatet vist af de test, der blev foretaget på UngeCampen, at drengene har opnået særdeles markante læringsløft.

I november 2023 frem til marts 2024 afholdes et personlig udviklingsforløb for piger i samme aldersgruppe, hvor fokus er at styrke pigernes selvværd og tro på sig selv, egne grænser og mindset, PigeCampen 23/24.