Det Dronningen siger…

Når man sådan kommer til at gå i den her boble af selvmedlidenhed og afsavn, så kan det hele faktisk godt komme til at se lidt sort og trist ud. Især når man normalvis er sådan lidt en lalleglad optimist som jeg. Men det er sørme lidt svært at blive ved med at finde de positive gloser. Jeg er simpelthen så mættet (!!!!!) af Corona. Jeg savner virkelig hverdagen som aldrig før.

Under DE NORMALE omstændigheder så jeg frem til juleferie, og når juleferien var ved at være slut, ja så SAVNEDE jeg hverdagen og glædede mig hudløst til at komme i gang igen. Denne jul flød det hele ligesom lidt sammen. Som jeg sad der nytårsaftensdag og blæste dovent i en nytårstruthorn kom jeg til at spekulere – over året der er gået. Og så var det at jeg opdagede, at jeg saftsuseme bare er mættet! Ikke bare lidt, men sådan rigtigt. Jeg har bare fået nok! Jeg savner min hverdag, jeg savner min frihed, jeg savner alt det, der var før.

Med andre ord – jeg hader virkelig Corona og alt det møg og dårligdom, den virus har ført med sig.

Men på det punkt er jeg nok ikke så anderledes end så mange andre – når alt kommer til alt. Mon ikke vi alle er virkelig trætte af nyhederne og Covid-larm? Begrænsninger, bekymringer og uvished om dagen i morgen.

Det sad jeg der og tænkte, og jeg tænkte så meget, at jeg ikke engang gad tage en nytårshat på. Fordi det hele virker lidt… håbløst, ikke?

MEN så skete der noget! Vores gode Dronning bragede frem på skærmen. Med en tale om optimisme og lys forude fik hun overbevist mig om, at det hele bliver godt igen. Tænk, jeg synes ligefrem jeg blev helt glad i låget af at lytte til hende – den gik rent ind her.

Fordi vi skal huske, at det hele ikke bare er sort og trist, og at 2020 også bød på gode ting. Og vi skal tro på, at 2021 bliver godt, og at det hele nok skal gå.

Tak, Dronning Margrethe – det var lige præcis det, vi trængte til – og det budskab, vi skal minde hinanden om, når det ser værst ud.

Jeg tror på det. Jeg tror på at Covid-19 er på retur! Vi skal bare lige bide tænderne sammen en rum tid endnu – og jo mere vi gør det, des før er hverdagen tilbage. Hold på håndsprit og afstand – og tro på det. Det gør både Dronningen og jeg….

Godt nytår.