Det går i fisk i Varde Ungdomsskole

Klokken nærmer sig 19 mandag aften, og det vrimler ind med drenge i alderen 10-14 år på Engdraget i Varde. Nærmere betegnet i Varde Sportsfiskerforenings lokaler. 

Snakken går især på den kommende weekendtur, de fleste har meldt sig til – der skal fiskes efter gedder. Se billeder vfra fisketuren nederst i artiklen…

– Det er fedt! Især fordi det er en spændende fisk – den har store tænder, det er jo en rigtig rovfisk, lyder det fra Lean, der er en af de drenge, der i den grad er bidt af fiskeri.

– Jeg har fisket i flere år, jeg kan rigtig godt lide det, – det her med at være ude i naturen. Det er meget bedre end at sidde og kigge ind i en computerskærm! Jeg deltager næsten altid i de her arrangementer, hvor vi tager til nærliggende søer og fisker. Her er et godt sammenhold, lyder det fra Lean, der anbefaler andre at begynde at fiske. Lean går i 8. klasse på Lykkesgårdskolen, og har meldt sig til fiskeri gennem Varde Ungdomsskole.

Ganske som Sylvester, Julius og Nikolaj, der alle til daglig går på Frelloskolen, men altså nyder at tilbringe fritiden sammen med en fiskestang i hånden.

– Vi er faktisk flere på årgangen, der går her, og det er bare en anden og federe måde at være sammen på, er de tre drenge enige om, ganske som deres favorit fisketur handler om at fange laks eller gedder.

Marcus er dukket op, han går i 5. klasse og indrømmer blankt, at han er totalt bidt af fiskeri!

– Det er helt vildt meget sjovere at være i naturen og fiske end at sidde og game. Engang fiskede jeg 13 timer i træk ved Ansager Å, og jeg glemte faktisk at spise noget; jeg var bare så fokuseret på at fange noget, fortæller han og fortsætter: Jeg fangede 5 ørreder, men jeg slap den fri igen. Jeg er vild med at fiske sammen med min kammerat Noah, og så fisker jeg også sammen med min morfar, det er bare hyggeligt!

Bag holdet står Rasmus Bohnensach og Martin Kristensen. De to har efter eget udsagn kendt hinanden altid, boet på samme gade og altid haft denne store fælles interesse fiskeri!

– Det er nogle super gode forløb med ungdomsskolen, der er krudt i de drenge, og der sker noget, når vi mødes og tager på fisketure sammen, smiler Martin. Begge er de en del af Varde Sportsfiskerforening.

– Medlemstallet har gennem årene kørt meget op og ned, men vi oplever nu en lille stigende interesse for fiskeri. Og de her hold under Varde Ungdomsskolen er tilsyneladende eftertragtede, hvilket vi naturligvis sagtens forstår, – måske det hænger lidt sammen med det her “nak og æd”, smiler Rasmus og Martin.

De opfordrer til, at man tager kontakt til foreningen, hvis man kunne tænke sig at høre mere, og så er der der i øvrigt gratis medlemsskab det første år.

Og at fisketuren blev en succes, vidner disse fotos vist om…