Fotogruppen Compose og 100 års jubilæumsudstilling

Det er ikke Compose, men Otto Frello der har jubilæum, eller rettere – ikke et jubilæum, men Frello kunne være blevet 100 år og udstillingen er et samarbejde mellem Compose og Varde Kunstforening.

Compose består af fotografer fra Silkeborg der i 10 år har arbejdet med eksperimental kunstfotografering. Vi er en del af fotoklubben Focus Silkeborg. Men vi er også 10 meget forskellige fotografer. Følgende fotografer udstiller:

Peter Birk, Poul O Jensen, Søren Kirkegaard, Karsten Pedersen, Flemming Rask, Benny Stæhr og Linda Weng.

Vi kalder gruppen Compose, fordi det er vigtigt for os at komponere billeder ud fra de temaer vi vælger, i stedet for bare at ”tage” dem. Realisme er derimod mindre vigtig. Nogle gange ødelægger vi bevidst naturalismen for at understrege at der er tale om andet end den dokumentarisme man normalt forbinder med fotografi.
Vi sammenlægger som regel flere billeder og bearbejder dem med alle de muligheder der er til rådighed i moderne elektronisk billedbehandling.
Til udstillingen på Museum Frello er billederne udprintet. Nogle på papir og andre i store formater på aluplade,

Compose forsøger gerne at hente inspiration ude fra og har besøgt Museum Frello for at studere Frellos billeder i naturlig størrelse.
Frellos billeder er en guldgruppe af ideer. De er specielt interessante for fotografer på grund af deres naturalisme, der uden videre lader sig overføre til fotografi.
Gruppen var meget optaget af besøget, og besluttede at arbejde videre med Frelloinspiration som tema, og meget gerne med en udstilling på Museum Frello for øje. Det har vi så gjort i et par år, med gensidig kritik og mange diskussioner.

Ideen har ikke været at kopiere Frellos billeder, men at lade os inspirere af hans sprudlende fantasi, og helt unikke og kontroversielle måde at tænker billeder på. Både når det gælder temaer, og detaljer. Frellos finurligheder, åbenhed for fortolkning og næsten pedantiske naturalisme er blevet vendt og fortolket i vores billeder.

Otto Frello ville være fyldt 100år i år. Varde Kunstforening syntes derfor at det skulle være i år vores billeder blev udstille i Museum Frello.

Vi vil fylde lokalerne med 63 billeder. Der bliver fernisering, arttalk og en løbende konkurrence, hvor man kan gætte på, hvilke frellobilleder de udstillede billeder er inspireret af.