Fra Dubai til Varde – med kameraet over skulderen

Han har fotograferet smykker og ure til så svimlende beløb, man ikke begriber det, og biler, de færreste nogensinde får mulighed at køre i…

Svend Dyrvig brænder for kunsten i at tage det helt perfekte foto – og med et blik på hans instagram-profil er man ikke i tvivl. Han er dygtig!

– Da jeg flyttede til Dubai for 10 år siden, vidste jeg det godt, at det var det her, jeg gerne ville. Men man lander altså ikke bare med et fly i Dubai har et kundekartotek sådan fra dag ét, lyder det fra Svend.

Han havde investeret i det helt rigtige udstyr og valgte at tro på, tingene nok skulle lykkes, og han havde da heller ikke boet i Dubai særlig længe, før han bliver standset af en mand til et arrangement, han deltager i.

”Det er dig fra bygningen – med bilen…?”

– Og ja, det var mig – vi boede i samme boligkompleks, og jeg havde taget en flot amerikanerbil med til Dubai, som jo nok vakte lidt opsigt, griner Svend.

Samtalen her afstedkom en fotoaftale, og så rullede det ellers bare herfra. Svend etablerede hele tiden nye bekendtskaber, og via de hele tiden nyopståede netværk, kom der konstant nye opgaver.

– Det var helt vildt. Simpelthen! Det var før krisen begyndte at kradse, og der var penge nok på marketingskontoerne rundt om. Der var et økonomisk råderum til de helt store sessions, og det var ubeskriveligt at være en del af, fortæller Svend der blandt andet husker en episode, hvor en kvinde ankom i en temmelig eksklusiv bil, og der blev båret to små kister ind.

– Det var et smykkefirma, og vi satte i gang med handsker og stor forsigtighed, at eksperimentere med de her meget smukke smykker. Da hun pakkede det hele sammen igen, spurgte hun, om vi fotografer egentlig var klar over, for hvilket beløb vi havde stået med mellem hænderne – og nej, det vidste vi ikke…

”20 mio euro, sagde hun”, smilede – og forlod studiet med de små kister…., det er da vildt, lyder det fra Svend, der også har prøvet at stå ude ørkenen og grave efter smykker i sandet, der er blevet tabt under en fotografering.

– Jeg havde flest kunder indenfor restaurationsbranchen, og her taler vi om de helt store kæder, hvor jeg blev booket til at fotografere menuerne af samt selve restauranterne. Det var også virkelig interessant, ikke blot fordi selve opgaverne var spændende, men også de individuelle historier bagved…

Svend var i løbet af forholdsvis kort tid blevet en eftertragtet fotograf. Der var bud efter ham, og han sagde ikke nej. Det var opgaver med store biler i de fedeste showrooms, fotoopgaver, hvor det krævede, at han rejste, og var PÅ i mange timer adgangen.

– Jeg husker en opgave, hvor jeg skulle rejse til Doha. Her holdt en stor Mercedes og ventede på mig, og så var det ellers bare at stille skarpt. Jeg havde kunder i Kuwait, i Abu Dhabi… ja jeg rejste faktisk en del, og det krævede en enorm omstillingsparathed, og den var nok mere krævende, end jeg på det tidspunkt var i stand til selv at se, indrømmer Svend, der betegner disse år som at ride på en konstant høj bølge.

Men en dag blev bølgen for høj. Svend endte med stress og måtte tage fri i en tæt pakket periode med nonstop arbejde og stort set ingen fridage. Et år senere stoppede musikken og der var økonomisk krise; alle marketingbudgetter blev skåret helt ned til benet og Svend måtte forlade Dubai efter en hård kamp igennem de sidste 2-3 år.

– Jeg forlod min eksklusive penthouselejlighed og det vilde liv og tog hjem til Danmark. Her gemte jeg mig i en rum tid, ind til kræfterne var tilbage. Jeg havde simpelthen brændt mit lys i begge ender…

At leve det glamourøse liv i den ekstreme overhalingsbane er ikke uden omkostninger. Det mærkede Svend mere end tydeligt, og selv om det afstedkom en hård periode med voldsomt stress, så er han ikke i tvivl: Det var faktisk det værd: Det var en fantastisk tid, jeg elskede det – alt sammen. Og der går ikke en dag, hvor jeg ikke savner det – en lille smule. Velvidende at tiderne har ændret sig. Fotoopgaverne er ikke de samme længere. Der er Stadigvæk skåret i marketingbudgetterne, så selv om jeg vendte tilbage, ville det ikke være til den samme form for tilværelse. Og måske var det også det bedste for mig – at vende hjem til Danmark og se nye døre åbne sig.

Svend er en kreativ sjæl. Han ser tingene fra en helt anden vinkel end de fleste andre, og det ved han godt. Derfor var han heller ikke længe om at beslutte sig for at åbne virksomheden Kambyg.dk.

– Her kombinerer jeg de to ting jeg virkelig brænder for, nemlig at fotografere og at tegne og bygge. Den del af firmaet, der handler om byggeri, er i et stærkt samarbejde med min far, Steen Dyrvig. Vi er gode sammen, understreger Svend.

Svend sammen med sin far, Steen Dyrvig

– Firmaet tilbyder at varetage projekter som tilbygninger og lettere renovering – og man skal endelig bare ringe, hvis man ønsker et bud på noget, der gerne må tænkes lidt ”ud af boksen”, smiler Svend, der stadig har sin fotovirksomhed – heraf Kam(kamera)byg.dk.

– Jeg vil meget gerne have flere fotoopgaver, men jeg ved også, at der er skåret meget ned rundt om, og at der ikke er den samme efterspørgsel som førhen, men skulle man have lyst til at få en fotoopgave løst af en, der har prøvet lidt af hvert indenfor branchen, så skal man endelig ikke holde sig tilbage, lyder det afslutningsvis fra Svend.

 

Du kan se udvalgte fotos på Svends insta-profil – søg på svenddyrvig – alle kontaktinfo finder du HER: www.kambyg.dk

Følg svenddyrvig på instagram