Fremadstormende sport indtager Blåvand med Worldcup serie

Unikke naturområder og et meget stort lokalengagement gør, at Blåvand bliver base for den første Danske afdeling af World serien for den nye store fremadstormende cykeldisciplin Gravel.

Lokalt har Blåvand længe arbejdet på at skabe et unik tilbagevendende event, som passer til Blåvands DNA. Det er nu endelig lykkedes ifølge formanden for Blåvand Ho Erhverv Finn Christensen. BHE vil arbejde benhårdt på at skabe en stor lokal oplevelse for både deltagere, gæster og lokale borgere, når det hele løber af stablen d. 5., 6. og 7 maj 2023 og årene fremover.
Gravel cycling, områderne ved Blåvand og den jyske vestkyst er skabt til hinanden. Der er rigtig mange kilometer gode grus – og skovveje og den storslåede natur gør at både Danmarks Cykel Union, det Internationale cykelforbund og Adventure Cycling allerede har set store muligheder og straks sikret at Gravel Challenge Blaavandshuk bliver en del af UCI Gravel World Serie i de kommende 3 år, hvor der køres om adgang til årets verdensmesterskab, som i 2023 afholdes i Italien.

Vi træder direkte ind på den store scene, og vi ønsker at gøre det til en kæmpestor cykelfest og Danmark er jo et stort cykelland. Derfor vil Gravel Challenge Blaavandshuk ikke kun indeholde et World Series løb, men også et motionsløb med gourmet som omdrejningspunkt. At vi har kunnet lave dette mix har været et bærende element for Gravel Challenge Blaavandshuk, udtaler handelschef og eventkoordinator Peter Nielsen fra Blåvand Ho Erhverv. ALLE skal kunne være med – ligesom man kan i Copenhagen Marathon og med mulighed for at stille til start på lige fod med verdensstjerner som f.eks. Kasper Asgreen og Mathieu Van Der Poel.

– Blåvand skal stråle af cykelliv og hele den indre by vil være fyldt med stande, aktiviteter for alle og musik ligesom byens butikker er klar med masser af tiltag. ”Gravel Cykling for alle”, skal være omdrejningspunktet den første weekend i maj i de kommende mange år og vi håber på masser af liv og glade dage, udtaler Peter Nielsen.
Opbakningen til at få dette unikke arrangement til Blåvand og dermed Varde Kommune har været meget stor. En stor gruppe sponsorer har meldt sig klar til at støtte og der foregår en god dialog med Varde Kommune om opbakning. Derudover en meget spændende dialog med Sport Event Danmark, som støtter idrætsverden med at få store arrangementer til Danmark og bidrager til afviklingen. For eksempel Tour De France, håndbold EM og VM samt nu også UCI Gravel World serien til Blåvand. Der er også god lokal opbakning på frivilligsiden til at skabe fremtidens store events i Blåvand. Som teknisk medarrangør står Adventure Cycling v/ Mads Christensen, som er kendt som Mr. Gravel og står bag en lang række gravel løb og nu naturligvis også langt det største i Danmark. Mads Christensen er også en del af gravel udvalget i Danmarks Cykel Union og tidligere professionel cykelrytter for Team Saxo Bank og Quick Step.

For Varde Kommune er events som Gravel Challenge Blåvandshuk lige det vi vil, udtaler borgmester Mads Sørensen. Med ambitioner om at være Danmarks bedste foreningskommune, have ”Vi i Naturen” som vision og at hele arrangementet foregår i fantastiske omgivelser i Varde Kommune og med udgangspunkt fra vores største turistdestination Blåvand gør, at vi som kommune naturligvis vil bidrage til, at Gravel Challenge Blåvandshuk bliver en fantastisk oplevelse i 2023 og i mange år fremover.

Citat fra Destination Vesterhavet ”Gravel Challenge Blaavandshuk vil rette cykelfolkets opmærksomhed mod Destination Vesterhavet. Gravelbike er den nye cykelfeber, som allerede har bidt sig rigtig godt fast hos tyskerne, og de terrængående cykler er nærmest blevet allemandseje på kort tid. Cykellandskabet ved Vestkysten er et stort trækplaster, og eventen kan blive endnu et fyrtårn i fortællingen om destinationen som et outdoor mekka, som vi kan formidle i vores arbejde med at tiltrække nye målgrupper fra det tyske marked”, siger Peer H. Kristensen, direktør hos Destination Vesterhavet.

Program p.t.:
• Fredag d. 5. maj – fælles introtur i Blåvandshuk – Expo byen har åben med aktiviteter og arrangement som musik og foredrag.
• Lørdag d. 6. maj – UCI Gravel World Series – ”Gravel for alle”
• Søndag d. 7. maj – Gravel Challenge Blaavandshuk Gourmet – ”Gravel for alle” –