Gå til håndværk – mesterkok junior

Ungdomsskolen i Varde tilbyder nu i samarbejde med Dine & Wine i Vejers at forsøge sig indenfor madkundskab – på den absolut fede måde!
Så har du et ungt menneske derhjemme, der drømmer om at slippe den indre mesterkok løs, så er det altså om at få sig tilmeldt dette forløb.

Det er hver onsdag fra d. 21. februar frem til og med d. 20. marts kl. 16.00 – 18.00. Og der tilbydes transport fra Oksbøl Station.
Manden bag forløbet er såmænd indehaver af Dine & Wine, Kåre Byskov, der har en særlig tilgang til at kaste sig ud i et projekt som dette.

– Jeg var kun 13 år, da jeg fik job som opvasker i en restaurant, og her fortsatte jeg 17 år, og endte såmænd med at blive køkkenchef, fortæller Kaare Byskov, der startede som autodidakt, og sidenhen tog kokkeuddannelsen. Sidste år åbnede han sin egen restaurant i Vejers, der skaber rammerne for dette forløb for de unge mennesker.

– For mange år siden fik jeg en helt ung gut, Malik Reimer Jensen, i praktik, og han er såmænd køkkenchef hos Dine & Wine i dag, og det er måske der, man finder mit bløde punkt, smiler Kaare.

Han er af den overbevisning, at man skal give de unge en mulighed for at prøve faget af.
– Kokkefaget er ramt af mange fordomme om blandt andet dårlige arbejdstider, men der er så meget godt i jobbet som kok, og det er det, jeg gerne vil være med til at belyse, og her er såvel ProVarde som ungdomsskolen gået ind i opgaven. Jeg glæder mig i den grad til at sætte fuldt fokus på at lære fra mig og få de unge i køkkenet.

Forløbet afsluttes med en lille festaften, hvor eleverne præsenterer den ret, de har arbejdet med i forløbet, d. 20. marts.