Har du et hus for meget?

– I så fald vil Michael og Simon meget gerne hjælpe dig.

De har netop selv for nylig pakket flyttekasserne og er rykket fra Murfeldts Plads ud på Ndr. Boulevard. En beslutning, de hver eneste dag bliver bekræftet i, var den helt rigtige.

– Vi konstaterer, at synligheden er ganske glimrende – og det her med parkering ved døren fungerer, lyder det fra indehaver af home Varde, Michael Grue.

Og sollyset falder da helt symbolsk også ind på skrivebordet, hvor nye sager ligger klar til at blive sat i vinduet med til ”Til salg” med fede typer.

Historien om home Varde handler også om succes i en tid, der ellers har været præget af dystre overskrifter, og det handler om et venskab samt en gennemgribende lidenskab for boligsalg. Hverken Michael eller Simon kunne forestille sig at lave andet. De brænder for boligmarkedet. Og for at gøre en forskel.

De to Varde-drenge har kendt hinanden gennem mange år. Simon er udlært ejendomsmægler ved Michael, og dermed har de delt kontor af flere omgange.

– Der er en mening med det hele, lyder det fra Michael Grue.

Michael er oprindelig udlært hos Bruun Din Tøjmand i Kræmmergade i Varde.

– Efter 10 år på Lykkesgårdskolen faldt det helt naturligt at starte på Handelsskolen, da jeg dengang havde planer om en butiksuddannelse. Og sådan blev det, fortæller Michael Grue, der husker elevtiden i tøjforretningen som nogle rigtig gode og lærerige år.

– Det var verdens bedste læreplads! Og efter endt elevtid fik jeg job i en tøjforretning i Esbjerg, men skæbnen er jo en pudsig størrelse, smiler Michael, der ikke lægger skjul på, at denne her helt rette hylde, den opdagede han, fandtes. I ejendomsmæglerbranchen vel at mærke.

Efter job i både Esbjerg og Århus er han med egne ord vendt hjem, hvor han skal være, nemlig i barndomsbyen Varde som indehaver af home. Med villa, hustru Anne og børnene Asta og Oscar.

Michael Grue

Ganske som Michael Grue er Simon Hjørngaard Steffensen også vokset op lokalt. Skoleårene foregik på Blåbjerg Friskole, og som søn af forældre, der begge var selvstændige, lærte han tidligt, at flid og arbejdsomhed lønner sig.

– Jeg var oprindelig af den overbevisning, at jeg skulle have en bankuddannelse. Så derfor valgte jeg at søge på Erhvervsakademiet efter Handelsskolen, men jeg erfarede snart, at den verden var for stille for mig, siger Simon og forklarer: Jeg kan kort og godt ikke sidde stille en hel dag og kigge på tal i en computer. Jeg vil meget gerne gøre det, – få tal og helhed til at gå op, men der skal også ske noget andet, så derfor lå det bare til højrebenet at prøve mæglervejen…

Simon Hjørngaard Steffensen

Og det skulle vise sig at være en ganske fornuftig beslutning!

– Jeg blev hurtigt fascineret af den nerve, der er i faget. Man jonglerer med handler og tal, men man er uvilkårligt også nødt til at have en udpræget empatisk evne. Det er en stor ting hver eneste gang, man får en bolig ind, slår Simon fast.

Han fik elevplads hos home Varde, hvor læremesteren såmænd var Michael, og efter en sviptur over Esbjerg, er Simon nu vendt tilbage til Varde. Privat bor han også i byen med sin hustru Louise, og sammen har de børnene Aksel og Lykke.

Hussalg er en “stor ting”

Simon og Michaels hverdag er, som deres visitkort siger, præget af salg af boliger. Men at der ligger væsentlig mere i det, end ”bare” et hussalg, kan de to hurtigt skrive under på.

– Det er en stor beslutning at sælge sit hus. For rigtig mange mennesker er det noget, der måske sker 2-3 gange i livet. Og det må aldrig blive en rutinesag, siger de og nikker indforstået.

Begge har de den tommelfingerregel, at en bolighandel skal være præget af professionalisme, nærvær og respekt.

– Så kommer man langt. Vi oplever jo alle livets faser i vores hverdag. Parret, der køber deres første hus og har champagnen med i tasken. Enken, der må sige farvel til det, der har sat rammerne for det meste af hendes liv. Skilsmisseparret, der skal have fundet en forholdsvis hurtig og fornuftig løsning – og sådan kan vi blive ved, forklarer Michael Grue.

Udover en god omstillingsevne, sund empati og en fornuftig finger på boligpulsen, skal man også være glad for at arbejde meget. Michael og Simon arbejder meget, og de kan lide det.

– Vi er til eksamen hver eneste dag, og der er ikke plads til bundkarakterer. Det kræver forberedelse samt en arbejdstid, der til tider er meget skæv, men det er okay. Det er vel det, vi kan lide – fleksibiliteten og det pres, der er på. Det passer egentlig meget godt til vores temperament, smiler de to mæglere, du altså kan møde på Nordre Boulevard 118 i Varde.

Trekløveret fra home Varde: Lene Thulsted Bertelsen, Simon Hjørngaard Steffensen og Michael Grue