Havde håbet på 800 – har nu 1446 vimpler

Det startede som en flyvsk ide under en brainstorm i en arbejdsgruppe, Varde Handel har etableret i samarbejde med BIDdanmark. En arbejdsgruppe der har visioner om en aktiv handelsby i vækst med gode aktiviteter for borgerne.

“Det kunne vel nok være fint med hjemmestrikkede vimpler gennem hele byen…”

Og sådan bliver det, der er nemlig ikke særlig langt fra tanke til handling, konstareres ved selvsyn denne morgen i 7-kantens lokaler på Kærvej. Her er en arbejdsgruppe samlet for at danne sig overblik over, hvorledes de 1446 vimpler skal pynte byen frem til efteråret.

– Fra første øjeblik vi luftede ideen, var der en enorm positiv stemning omkring projektet, fortæller Elsebeth Møller, der selv har været særdeles aktiv i strikkeriet fra sin butik Helm i Kræmmergade.

Stor tak til Kvickly Varde, der sponsorede flotte påskeæg til de frivillige vimpel-folk

– Cotton Wear og Stof & Deko har leveret gratis garnrester, og så har vi kørt nogle løbende konkurrencer; jeg er ret stolt af resultatet, lyder det med et smil fra Elsebeth Møller.

Og handelschef Malene Wonsbeck har vanskeligt ved at få armene ned: Jeg synes fra start det var en fantastisk spændende ide, og sådan ud af den blå luft fik jeg formidlet, at det kunne være rigtig fint med ca. 800 vimpler… Så det er da helt vildt, at der i dag ligger 1446 hjemmestrikkede vimpler, vi nu skal have sat på snor og sat op i byen, lyder det fra Malene.

Det hele dufter ganske flot af ildsjæle og sammenhold, og det er netop nogle af de ord, Malene sætter på projektet.

– Den opbakning, vi har mødt igennem det her forløb, er ganske overvældende, og jeg er sikker på, at når vimplerne kommer op, så vil der ikke være et øje tørt – det bliver så flot! Kæmpe tak til alle, der har strikket og hjulpet!

Til at styre slagets gang med ophængning, har Varde Handel hidkaldt Bjarne Jensen, som om nogen har erfaring – det er nemlig også Bjarne der er med til at varetage den store opgave med opsærtning af nisser hvert år til jul.

– Det er noget af et puslespil, men det skal vi nok få løst, jeg er meget klar til at begynder opsætning i morgen, fredag, og jeg glæder mig rigtig meget til resultatet, siger Bjarne, der har allieret sig med en god håndfuld frivillige.

Vimperne vil blive hængt op i løbet af fredag d. 22. marts, og man vil kunne opleve de flotte farvestrålende rækker af vimpler i Kræmmergade, Vestergade, Smedegade og Torvegade.

Giv lige de vilde ildsjæle et skulderklap, hvis din vej går gennem Vardes bymidte fredag….

BIDdanmark – OM

Byudvikling i øjenhøjde
BIDdanmark er praktikkere, ikke teoretikere. Det handler om at skabe resultater, ikke om at fylde ringbind.

I takt med handlen i midtbyerne er flyttet ud på nettet, er mange blevet bekymret for, at det kan betyde et farvel til det hyggelige handelsstrøg eller det lokale butikstorv. Men vi ved, at udviklingen kan vendes. Bymidten er vigtig for handelslivet, den giver en identitet og en sjæl til hele det lokale erhvervsliv.

Bymidten er lokalområdets bankende hjerte, der hvor byens aktiviteter bliver pumpet ud i lokalområdet, tiltrækker nye beboere og initiativtagere. Sammen bliver det til levende bymidter. Et sted, hvor både lokale og turister kan gå i butikker, gå ud og spise eller benytte sig af byens kulturtilbud.