Hjemvendt fra England: Et nyt hundeliv i Nørre Nebel

Det er Tess, der tager imod i døren. En lille glad Jack Russel Terrier, der logrende viser indenfor, hvor endnu en firbenet ven støder til.

Vi er i Nørre Nebel, nærmere bestemt på Frøstrupvej, og et skilt på muren fortæller yderligere, at det er hunde, der er i centrum her.

Ullas Hundeklip er navnet på den nye virksomhed, hvor Ulla Mudge giver hunde en kærlig behandling i form af vask, føn og klip, og neglene kan ved samme lejlighed også få et eftersyn.

– Vi er lige flyttet hertil, min mand og jeg, og vi føler simpelthen, vi er landet det helt perfekte sted. Det er her, vi skal skabe virkeligheden ud fra de drømme, vi har haft de seneste år.

20 år i England

Ulla med det engelske efternavn Mudge, er hjemvendt efter 20 år i England. Her har hun boet i Sandhurst, lidt vest for London, med sin mand, og hun beskriver årene med varme og stor glæde. Men tiden var inde for at vende hjem.

– Jeg savnede min familie, og ja – jeg savnede vel også Danmark, smiler Ulla

Igennem en årrække var Ulla ”care maneger” – bestyrer i en privat hjemmehjælpervirksomhed, og de seneste 6 år har hun varetaget alt bogholderi i sin mands virksomhed.

– Og så kom det med hundene, smiler Ulla og fortæller:

– Det startede egentlig med, at vi overtog en hund fra en bekendt, og der skete et eller andet. Snart stødte flere hunde til, og det her med klip og pleje tænkte jeg, at det burde jeg da egentlig selv kunne finde ud af. Så jeg begyndte at eksperimentere, købte professionelt udstyr og klippede løs – og mine hunde fandt sig heldigvis i det, griner Ulla.

Uddannelse i hus

Hun blev så bidt af det, at hun besluttede at tage en uddannelse indenfor området. Så turen gik til Brighton to gange i ugen, indtil de tre afsluttende eksamener var i hus; og som Ulla udtrykker det – ”det gik helt godt.”

– Jeg bliver ofte spurgt, om jeg ikke oplever mange aggressive hunde, og hunde der bider, når jeg skal klippe dem, og dertil må jeg svare nej. Det hører virkelig til sjældenhederne. Langt de fleste hunde er rene engle at have i hænderne…

Ulla og hendes mand blev sidste år enige om at flytte til Danmark, og valget faldt på det hyggelige landsted udenfor Nørre Nebel. Og Ulla var ikke i tvivl. Noget af det første, der blev sat i værk, da de overtog ejendommen, var at få sat skiltet op ”Ullas Hundeklip”.

Der kommer mere skiltning med tiden, men lige nu forsøger jeg at bringe budskabet ud om min nyåbnede salon via de sociale medier, og det er lykkes helt godt. Her har allerede været mange langhårede hunde forbi, der er taget fine og nyklippede herfra, smiler Ulla Mudge.

Udover klip og studsning, tilbyder Ulla også hvalpetræning – træning for hvalpe som skal vænnes til at komme til frisør.

Og når parret er faldet helt til og har fået sat de ting i stand, de mangler, åbner de Bed & Breakfast”.

– Det regner jeg med bliver til næste sommer. Og jeg glæder mig allerede, men lige nu handler det allermest om hunde, slutter Ulla Mudge.

Du kan finde Ullas Hundeklip på Facebook HER 

Før Ulla har været i gang med saksen…
Og efter Ulla har været i gang med saksen…

Og endnu en glad hund, der er blevet trimmet af Ulla: