Hop med i havet – i Vejers

HOP I HAVET OG VÆR MED TIL AT GØRE EN FORSKEL FOR HAVMILJØET

Den 22. august skaber Danmarks Naturfredningsforening, KIMO Denmark, Naturpark Vesterhavet og NaturKultur Varde opmærksomhed på, at havmiljøets sundhed er truet.

Kom og vær med, når der inviteres til et stort ’Hop i Havet arrangement’ kl. 10 – 12 på Vejers Strand. Ud over et forfriskende Vesterhavsbad, kan man opleve forskellige aktiviteter og få information om havenes tilstand. Der vil være livreddere tilknyttet arrangementet, så du kan også være med, hvis du er nybegynder i at bade i Vesterhavet.

I Danmark har vi hav til alle sider. Intet sted i landet er vi mere end en kort køretur fra den nærmeste kyst eller fjord. Og vi elsker havet. Sammen med skoven er det vores foretrukne natur og mange af os bruger havet aktivt. Vi svømmer, sejler og fisker i havet. Vi går ture langs stranden, surfer, dykker, samler sten, kigger på fugle og havpattedyr eller finder ro i havets brusende storhed. – Men vores hav er også under voldsomt pres. Det trues af menneskelige aktiviteter, forurening og klimaforandringer.

Rundt i Danmark hopper tusindvis af mennesker derfor i havet omkring Danmark, når Eventen ’Hop i Havet´ popper op rundt på strandene i hele landet. Arrangementet skal skabe opmærksomhed på de forureningsudfordringer, som desværre er et barsk livsvilkår for havet.

Læs mere på www.hopihavet.dk

OM

I Danmark har vi hav til alle sider. Intet sted i landet er vi mere end en kort køretur fra den nærmeste kyst eller fjord. Og vi elsker havet. Sammen med skoven er det vores foretrukne natur og mange af os bruger havet aktivt. Vi svømmer, sejler og fisker i havet. Vi går ture langs stranden, surfer, dykker, samler sten, kigger på fugle og havpattedyr eller finder ro i havets brusende storhed.

Men vores hav er under voldsomt pres. Det trues af forurening, skadeligt fiskeri, havbrug og råstofindvinding. Og vi vil ikke bade i en algesuppe, gå ture langs en død fjord eller fiske, hvor der ingen fisk kan leve.

Politikerne har i årevis valgt at kigge den anden vej. Derfor er det på høje tid, at vi viser dem, hvor højt vi elsker havet og at vi kræver havet bedre beskyttet!

Den 22. august 2021 hopper vi i havet

At boltre sig i de friske bølger på en varm sommerdag er indbegrebet af sommer i Danmark. Og selvom en hav-dukkert altid er noget særligt, så er der for de fleste af os ikke noget opsigtsvækkende ved at hoppe i havet på en varm augustdag. Det har vi gjort så mange gange før – måske endda taget muligheden for givet.

Men den 22. august i år gør vi det med bevidstheden om, at et sundt og levende hav ikke er nogen selvfølge:

  • Vi hopper i havet for at vise, at vi elsker havet.
  • Og vi gør det med krav om, at politikerne beskytter havet nu!

Alle er velkomne til at være med og der er events i hele landet.

Lav dit eget Hop i havet-event

Om du er søspejder, kajakroer, lystfisker eller bare vild med havet, så kan du også lave dit eget Hop i havet-event den 22. august. Læs her hvordan du opretter events.