JOB: Direktør for Plan-, Kultur og Teknik i Varde Kommune

Direktør, der prioriterer indhold lige så højt som rammer

Som ny direktør i Varde Kommune får du det overordnede faglige ansvar for ikke kun udvikling af de fysiske rammer i kommunen, men også livet, der skal leves i de rammer. Plan-, Kultur- og Teknik har bevist sit værd som samlet direktørområde, i og med at Varde Kommune har leveret langt større resultater, end kommunestørrelse og geografi egentlig berettiger til på områderne.

I en enestående natur med Nationalpark Vadehavet og Naturpark Vesterhavet som de helt store højdepunkter, arbejder vi med naturgenopretning i form af blandt andet genetablering af Kvong Mose og genslyngning af Holme Å.

På erhvervsområdet har Varde i en årrække markeret sig flot i DI’s undersøgelse af det lokale erhvervsklima. Det er en sejr med mange mødre, men ikke mindst Plan-, Kultur- og Teknikområdet spiller en aktiv rolle i sikringen af, at virksomhederne oplever, at Varde Kommune er en dygtig og fleksibel samarbejdspartner. Det har noget med hurtigt og smidigt myndighedsarbejde at gøre, men det er også et mindset. ”Når jeg vågner om morgenen, er det første, jeg tænker på, Top-10” (citat afdelingschef). Varde Kommune er et infrastruktur-smørhul på energiområdet, idet blandt andet verdens længste jævnstrømskabel går i land her. Når der tales grøn omstilling og Datacentre er Varde den potentielle frontløber blandt alle landets kommuner.

Museer i international klasse – Tirpitz og FLUGT – taler for sig selv. Varde Teater- og Musikhus går snart i jorden i et godt samarbejde med AP Møller Fonden, og et fuldstændig gennemrenoveret Kulturhus, med støtte fra Realdania, der er på vej i Ølgod, vidner om en kommune, hvor der i den grad er udvikling og aktivitet i store som mindre bysamfund. Det betyder også, at man som direktør skal evne at se kvaliteterne i netop den store kommune med de mange aktive lokalsamfund og et helt unikt foreningsliv. En af landets førende turistkommuner og en stolt garnisonskommune.

Som vores nye direktør får du en vigtig rolle som topchef, men også som koblingspunkt mellem kommunen og omgivelserne. Du skal evne at møde fru Hansen den ene dag og ministre og fonde den næste. Alle skal føle sig i kompetent og godt selskab. Politikerne insisterer på at være tæt på – og at få både det søde og det sure at vide – men til gengæld er der tillid og opbakning til forvaltningen. De bor nemlig på en egn, hvor der indimellem kommer en strid storm fra vest – og den kan de fint stå oprejst i. Og du vil opleve en direktion, der insisterer på at hjælpe hinanden og på at finde løsningerne i fællesskab. I øvrigt har direktørerne al mulig anledning til at mødes, da de sidder sammen i et åbent kontorlandskab.

Du er en virkelig dygtig leder med tyngde, der er prøvet solidt af på – mindst – chefniveau. Du er en dygtig netværker, der prioriterer dialogen ud af huset. Det gælder til borgere og virksomheder i kommunen, men det gælder også de netværk, Varde skal gøre sig gældende i uden for kommunen. Du er nem at have med at gøre. Alle – høj som lav – vil møde en respektfuld, god og kompetent samarbejdspartner. Du ved at en proces kun er god, hvis den fører et bedre resultat med sig. Det er en fordel at kende til dele af det faglige felt, men det er den ærlige nysgerrighed og evnen til at sætte sig ind i nye ting på hele direktørområdet, der skal drive værket.

 

Ansættelsesvilkår

Stillingen besættes på kontraktvilkår og efter konkret forhandling på et niveau, der forventes at ligge på ca.1.185.000 kr. årligt (inklusive kontrakttillæg, eksklusive pension).

Yderligere oplysninger:

Kan fås hos Jakob Lundgaard, tlf. 4033 2414 og/eller hos kommunaldirektør Mogens Pedersen, telefon 2427 0851.

Læs mere i den uddybende job- og personprofil

Ansøgning

Ansøgningen sendes via stillingsmodulet på www.lundgaard-konsulenterne.dk, så den er modtaget senest den 9. oktober 2023 kl. 8.30