Knusende nederlag mod Marienlyst

En spillemæssig lige kamp på Sydbank Stadion endte med et unødvendigt stort nederlag på 5-1 mod Marienlyst, som var langt skarpere end Varde i begge felter.

I bestræbelserne på at få lukket af bagude var trænerstaben vendt tilbage til den gamle velprøvede 4-backkæde med  Nikolaj Andreasen og Kristoffer Sørensen centralt og Søren Jelstrup og Joachim Puggaard på backpladserne. Desværre havde ændringen ikke den ønskede effekt og det må konstateres, at med et enkelt point på kontoen i de sidste 4 kampe er holdet ude i en alvorlig krise.

Allerede i det 5. minut gik det gal for første gang, da Laurits Hvidtfeldt opsnappede en for kort tilbagelægning fra Nikolaj Andreasen, afdriblede Lasse T. Kristiansen og trillede bolden i nettet.

Mikkel Fischer var tæt på at udligne minuttet efter, men fynboernes keeper diskede op med en feberredning på Fischer´s afslutning fra kanten af feltet.

Få minutter senere var Marienlyst uhyre tæt på at bringe sig på 2-0,  igen efter en forsvarsfejl – men afslutningen ramte stolpen, og scoringen på riposten blev annulleret for off side. Efter 20 minutters spil blev det dog til 2-0 ved Louis Larsen, som blev spillet fri efter tøvende forsvarsspil.

Joachim Puggaard gav dog hjemmeholdet nyt håb inden pausen, da han ved bagerste stolpe scorede på et indlæg fra Niclas Holm fra højre kant. Lige inden pausen var Jonas Panduro Skærlund tæt på at fjerne håbet igen, men Lasse T. Kristiansen reddede flot det lumske forsøg fra en spids vinkel mod det fjerneste målhjørne.

Forhåbningerne om point(s) fik dog en alvorlig gok i nødden allerede i det første minut af 2. halvleg, da fynboerne nærmest spadserede igennem Varde defensiven og bragte sig på 3-1 ved Louis Larsen.

Efterfølgende forsøgte Varde holdet at komme tilbage i kampen om points´ene, og både Mikkel Blåholm og Nicolaj Forst havde kompetente afslutninger, som var tætte på at give den ønskede scoring, men det sidste held manglede.

Med godt 10 minutter igen af kampen lukkede fynboernes Markus Bay Jensen definitivt kampen med sin scoring til 4-1 og i slutfasen blev ydmygelsen total, da Ronny Larsen scorede til slutresultatet 5-1.

Efter kampen lagde cheftræner Søren Pallesen heller ikke skjul på, at holdet var havnet i en alvorlig krise, hvor mange parametre skal forbedres. “Spillerne er jo ikke blevet dårligere i løbet af 4 uger, så det drejer sig ikke så meget om problemer, der kan trænes væk. Derimod er der tale om et mentalt problem, som vi skal have snakket igennem og få vendt til en ny positiv periode”, lød det fra cheftræneren.

Næste opgave for holdet er på lørdag, hvor holdet ude møder et andet Odense-hold, nemlig OKS.