Kunst i Årre: ”Elefanten”

Titel: “Elefanten”, 1999
Kunstner: Niels Peter Bruun Nielsen (f. 1959)
Materiale: Sort svensk granit
Placering: Årre Børnecenter, Skolegade 25, 6818 Årre
Opstillingsår: 2000
Skænket af: Årre Skole, Menighedsrådet i Årre, Årre Borgerforeningen og Ribe Amts Kunstfond

 

Bag Årre Børnecenter står en skulpturgruppe bestående af tre granitsten med titlen ”Elefanten”. Værket er udført af billedhuggeren Niels Peter Bruun Nielsen, der arbejder i et abstrakt formsprog, hvor granitten blev behandlet med forskelligt værktøj, og hvor han lader den mørke granits grove tilhugne områder stå i kontrast til de glatte, polerede flader. Kunstneren har altid forsøgt at gengive noget krop (menneskekrop eller dyrekrop) og bevægelse i sine granitskulpturer. Sådan er skulpturen i Årre også tænkt og fremstillet.

Skulpturgruppen har fået titlen ”Elefanten” fordi der, fra naturens side ved den største af stenene, var noget der mindede kunstneren om en elefant. De andre kan måske minde om andre mindre dyr, kroppe eller lignende, alt efter hvem betragteren er.

Eftersom værket skulle placeres ved Børnecenteret, har kunstnerens tanke også været, at give børnene mulighed for at lege på stenene.

Værket, der blev opstillet i år 2000, er skænket af Årre Skole, Menighedsrådet i Årre, Årre Borgerforening samt et tilskud fra Ribe Amts Kunstfond.