Læserbrev: Der skal der findes en langsigtet og bæredygtig løsning for Jacobi Skole

Læserbrev: På vegne af Udvalget for Børn og Læring Formand Connie Høj (V)

Udvalget for Børn og Læring har besøgt Sct Jacobi Skole og afholdt møde med skolebestyrelsen i foråret 2022. Her var der to opgaver til byrådet. Der skulle først og fremmest findes “her og nu” -plads og personale til de mange nye elever. Det lykkedes ved at skabe flere rum med justeringer af de hidtige løsninger.

I efteråret besluttede byrådet, at 10. klasse fremover skal tilbydes på Campus. Byrådet har desuden givet skolen ekstra penge af flere omgange. I løbet af et år er antallet af besatte fuldtidsstillinger steget med 12.

Kigger vi ud over kommunegrænsen, har vi ikke grund til at tro, at antallet af elever vil falde. Derfor skal der også findes en langsigtet og bæredygtig løsning.
Forud for denne beslutning har udvalget afventet en analyse af specialområdet.

Vi blev præsenteret for de foreløbige resultater lige før jul. Til februar – når den endelige analyse foreligger – skal hele Byrådet i arbejdstøjet med henblik på at finde en langsigtet løsning.

JV’s ekspert Lotte Hedegaard Sørensen skal være meget velkommen til at præsentere og uddybe sine forslag for Byrådet. I den forbindelse kan vi anbefale, at hun besøger Sct Jacobi skole og taler med skolebestyrelsen.
Vi vil i udvalget stræbe efter at være mere åbne om, hvor langt vi er i processen. I mellemtiden vil vi gerne takke alle de elever, forældre og personalet, der hjælper hinanden med at klare den udfordring, som skolen står i.