Denne weekend vil jeg foreslå en god rød bøf i form af en tournedos. Hertil en rødvinssauce og fritter + en grøn salat. Her er vi ude i mad det faktisk er skabt til rød bordeaux på en stor procentdel Merlot, som i Saint-Emilion
Enkelt at lave, men med stor smag og stil – så er der plads til udeaktiviteter i efterårsferien i stedet ?
God weekend ?
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIHovedret
FORBERELSESTID10 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT40 min
Det skal du bruge
Bøfferne4 stk tournedos bøffer (oksemørbrad)4 skive(r) god baconOliven olie til stegningSmør til stegning1 lille bundt timian2 fed hvidløgRødvin sauce5 dl kalvefond½ lb rødvinLidt timian1 spsk Gastik50 g SmørSalat med klassisk vinaigrette2 stk hjertesalat1 fed hvidløg1 tsk dijonsennep½ tsk salt1 spsk balsamicoca 1/2 dl solsikkeolieTilbehørFritter
Sådan gør du
Rødvin sauce1
Kom kalvefond og rødvin i en lille gryde sammen med 4 kviste timian og kog det ned til en 1/3 del
2
Smag til med salt, peber og gastik (balsamico med karamelliseret sukker)
3
Tag saucen af blusset lige før servering og rør det kolde smør i tern i saucen
Salat4
Skyl og slyng salaten – bræk evt i mindre stykker
Lav dressing i lille skål (ca ø 8 cm)
Rør sennep, knust hvidløg og salt
Tilsæt balsamico og rør
Rør olie i lidt ad gangen og rør mens det “tykner”
Kom dressing ud over salaten, og lad det trække mens du steger bøfferneBøfferne5
Tag den fra køl en halv times tid før stegning
Puds dem af og kom bacon rundt om dem – fastgør med kødnål6
Steg bøfferne i olie og smør ved høj varme (80-70%) – 3 min på hver side
Lad dem hvile på bræt i 10 min7
Kom lidt mere smør på panden og tilsæt hvidløg og timian
Steg bøfferne 1 min på hver side og serverer med fritter, sauce og salatVin skal der til8
Åben vinen
Til rødt kød og rødvinssauce passer rød bordeaux perfekt
Vi drak en Saint-Emilion Grand Cru 2010 fra Château Jacques Blanc (Andrup vin 150,-) på 85% Merlot, 15% Cabernet Franc