Malou: Jeg håber en dag at få min egen gård

Det er blevet OSO-tid på 10iCampus – den traditionelle obligatoriske selvvalgte opgave, som eleverne fordyber sig i, og afslutter med et stort åbent-hus-arrangement.

Grundet Covid-19 måtte man desværre igen i år aflyse arrangementet, men vi fik lov at besøge eleverne i selve processen. En af dem er Malou Kluge Petersen fra Nr. Nebel:

Jeg vil gerne være landmand. Det har jeg vidst i flere år, og jeg er ret sikker på, det er den vej, jeg går. Derfor var det også helt naturligt, at det blev det område, jeg skulle undersøge uddannelsesmulighederne i. Jeg er selv vokset op på en gård, og i dag arbejder jeg på en anden gård i Outrup, hvor jeg hjælper til med blandt andet malkning af køer. Uddannelsen kræver et grundforløb på skole, og flere praktikforløb sammen med ophold på landbrugsskole. Selv om man skal meget tidligt op indenfor dette fag, så er det faktisk det eneste, jeg sådan rigtigt kunne tænke mig at blive. Og der er så mange muligheder. Jeg drømmer også om en dag at få min egen gård.

 

OM: Den obligatoriske selvvalgte opgave (OSO) er, som navnet antyder, en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolens 10. klasse.

Ifølge bekendtgørelsen skal opgaven give eleven mulighed for at arbejde selvstændigt med et givent emne, der tager sit udgangspunkt i elevens uddannelsesplan og valg af ungdomsuddannelse, herunder aktiviteter i form af brobygning og andet. Det skal tilstræbes, at opgaven så vidt muligt placeres i forlængelse af brobygningsforløb eller kombinationer af brobygnings- og praktikforløb, således at opgaven kan indgå som en del af elevens efterbehandling heraf. I udarbejdelsen af opgaven skal eleven anvende varierede arbejdsmetoder og udtryksformer.