Mille Knudsen: Fra opvasker til uddannet tjener – fandt sin rette hylde

På Von Lügenhals begyndte en bemærkelsesværdig rejse for Mille Knudsen for nu godt og vel 4 år siden.

I 2018 trådte hun ind ad dørene hos Von Lügenhals, den kejserlige kro i Varde. På det tidspunkt, blot 17 år gammel, havde hun netop besluttet at forlade handelsskolen og begynde som opvasker på kroen.

– Handelsskolen var ikke, hvad jeg havde forestillet mig, og hvad jeg dengang troede var et nederlag, blev hurtigt vendt til et eventyr, fortæller Mille Knudsen.

Allerede fra starten af var Mille fyldt med glæde over at være en del af kroens team. Tanken om at uddanne sig som kok begyndte så småt at spire i hendes sind. Men en tjener opfordrede hende til at følge ham på en arbejdsdag. Det var dog med en vis nervøsitet for at være midt i centrum blandt gæsterne.

– Jeg havde ikke så meget selvtillid, og kunne slet ikke forestille mig, at det var noget for mig for at blive tjener, siger Mille, der dog efter at have fulgt kollegaen en dag, hurtigt var af en anden overbevisning.

Snart fandt Mille sin vej til tjenerfaget og blev fascineret af dets dynamik og spænding. Hendes rejse som tjenerelev var begyndt. Med kæmpe opbakning fra kollegerne, som Mille udtrykker det.

– Jeg har kun oplevet en kolossal opbakning fra såvel Michael Bech, der ejer kroen, som fra Bo Rasmussen, der er bestyrer.

Artikel fortsætter under foto

Hverdagen er en fest

Årene i lære har dog ikke været helt udramatiske. Tiden med Corona-nedlukning er ikke en tid, Mille har lyst til at huske tilbage på.

– Det var en kedelig tid, men til gengæld lærte vi at sætte endnu mere pris på den almindelige hverdag, også selv om det aldrig bliver rigtig hverdag at arbejde her. Hver eneste dag er jo en fest…

Nu, netop færdigudlært tjener, vælger Mille at fortsætte sin karriere hos Von Lügenhals. Hendes dedikation og engagement for faget er tydelig i hendes præstationer. En af hendes mest imponerende bedrifter var eksamen, hvor hun flamberede ferskner og blindsmagte vine med elegance og sikkerhed.

– Jeg vare nervøs, men igen, der var bare så fantastisk opbakning; Bo var med under hele eksamen, og det var en stor hjælp at vide, han var der. Og da han tilbød, jeg kunne fortsætte på kroen, blev jeg bare glad. Jeg har verdens bedste job, de bedste kolleger og derforuden har Michael åbnet op for muligheden for videreuddannelse på et tidspunkt, lyder det med et kæmpe smil fra Mille.

Drømmen om at blive kromutter i kroen, som allerede har spillet en så stor rolle i hendes udvikling, brænder stærkt i Milles hjerte. Hendes kærlighed til arbejdet og stedet er åbenlys for alle, der har fornøjelsen af at møde hende.

– Jeg vil ikke udelukke, at jeg på et tidspunkt ønsker at prøve nye udfordringer, men jeg kan sagtens se mig selv som kromutter her hos Von Lügenhals. Jeg elsker stedet, og jeg nyder hver dag de smukke omgivelser i form af den megen kunst, lyder det fra Mille, der i forbindelse med eksamen har holdt et par dages fri. Det skulle jo fejres, som hun siger.

Artikel fortsætter under foto

Overvejer endnu en uddannelse

Mille Knudsens rejse er et levende bevis på, hvordan dedikation og lidenskab kan føre til utrolige resultater. Hendes historie er en inspirerende påmindelse om, at det at forfølge sine drømme kan føre til utallige berigende oplevelser.

– Jeg håber, at jeg med min historie kan inspirere andre. Der er desværre ikke så mange unge, der søger ad denne vej – som kok eller tjener, og jeg forstår det simpelthen ikke. Jeg kan kun opfordre andre til at gøre det – det er en fantastisk verden. Under uddannelsen havde vi for eksempel vinsmagning hver fredag, griner Mille og fortsætter: Jeg tror det er de færreste der forstår, hvilket spændende håndværk, det er at blive uddannet tjener. Det handler rigtig meget om at smage og kræse for alle delikatesserne. Selvom jeg jo ikke er uddannet kok, så skal jeg vide nøjagtigt, hvad det er, der foregår i køkkenet, så jeg kan formidle de videre til gæsterne. Og indimellem slår det mig da, om jeg ikke bare lige skal tage kokkeuddannelsen også, nu jeg er i gang…

 

”Kokken skal tilberede retterne, og vi tjenere skal vide, hvordan de har gjort det. Det handler egentlig om at formidle madkunst korrekt videre”

                                            Mille Knudsen, tjener Von Lügenhals.

Stolte chefer

Bestyrer af kroen, Bo Rasmussen, lægger ikke skjul på, at han er stolt: Vi var aldrig i tvivl om Milles evner, og at se hende blive udlært var en stor fornøjelse., Vi er meget stolte og glade på hendes vegne – og ikke mindst ganske tilfredse med, at Mille har valgt at fortsætte hos os.

Artikel fortsætter under foto
Mille skåler på en god eksamen sammen med bestyrer Bo Rasmussen.

Indehaver Michael Bech skrev følgende opslag på Facebook: Et kæmpe tillykke Mille Knudsen med eksamenen i dag som faglært tjener.

Du har dog længe haft den fornemmeste udmærkelse som kejserlig privilegeret tjener hos os;)

Det føles som mere end 4 år siden vi havde åbningsdag i VARDE GARTEN & Von Lügenhals. Mille var med fra starten som køkkenmedhjælper, men interessen for tjenerfaget opstod hurtigt og hun startede som tjenerelev.

Mageløse Mille var med fra starten og hun har oplevet meget på de 4 år. Om det har været COVID & nedlukninger eller adskillige forandringer i forretningen har Mille været det igennem.

Hun er en værdsat kollega, flittig, smilende og har forkælet vores skønne gæster og vil heldigvis fortsætte hermed.

Jeg er meget glad for, at Mille har valgt at fortsætte hos os i vores tjenerteam, som nu bl.a. tæller 4 faglærte tjenere på fuldtid.

Hvis du eller en du kender, går med tanker om at blive tjenerelev, så giv endelig vores bestyrer Bo Rasmussen et kald på 61 31 68 00 eller bestyrer@vardegarten.dk