Musik & Billedskolen er i weekenden 17.-19. juni vært for Nordisk Musik Festival

180 børn fra musikskoler i Norge, Sverige, Finland og Danmark sætter hinanden stævne omkring musikken i Varde

Det er i år 35 år siden, at elever fra de fire venskabsbyer først mødte hinanden til festivalen, der siden er afholdt ca hvert andet år på skift mellem landene. Hovedformålet med festivalen er at mødes omkring musikken – henover grænserne og sprogene – og skabe gode relationer mellem eleverne, og ikke mindst musikskolerne fra de fire lande.

Siden det sidste Nordisk Musik Festival i Levanger i Norge i 2019 er der kommet nye ledere, og det er nu op til dem at bære traditionen videre.

De tidligere ledere har dog ikke tænkt sig helt at give slip på den festival, de har været en del af gennem de mange år. De kommer alle til Varde, ikke kun for at være sammen om de mange gode minder, men også for at bakke op om en ny generation af musikfestivaler.

– Det er noget af det, vi med musikken er allerbedst til, nemlig at mødes over landegrænser, sprog og kulturer. Musikken er ligeglad med tilhørsforholdet.

Og samtidigt er det en vigtig tradition, at vi som musik- og kulturskole søger inspiration hos hinanden, og især i Norden har vi netop meget at sige hinanden.

Jeg glæder mig til at møde de nye ledere fra alle musikskolerne – og jeg sætter stor pris på, at de gamle ledere også tager med, så vi kan sætte både traditionen og fornyelsen rundt om samme bord.

Og så glæder jeg mig utroligt meget til at møde de ca. 150 børn,  der skal spille sammen, siger Peter Vogel, leder af musik & Billedskolen.

Nordisk Musik Festival falder sammen med den årlige TRÅD-festival, og i løbet af lørdagen spiller 36 bands og orkestre på fire scener: på Varde Torv, i Teater og Musikhuset samt på Lydspejlet ved Musik & Billedskolen på Vestervold 11.

 

Programmet for festivalen kan ses på www.musikogbilledskolen.dk/nmf

Festivalen er venligst sponseret af Hansens Bageri, Custom Cakes by Mums, Flying Tiger Copenhagen, Føtex, Netto, Kokrammeri.dk, Kvickly, Fakta og Løvbjerg