PAS PÅ: Virus i omløb på facebook – guide til at fjerne den

Pas endelig på hvis du lige nu modtager en video i din facebook indbakke eller et link til ligner noget der henviser til en video (kan f.eks. være V1DE0-4128.html).
Det kan også være en facebook opdatering fra en af dine venner.

Der er tale om en “fræk film” som spreder en virus.

SÅ LAD VÆRE MED AT KLIKKE PÅ VIDEOEN ELLER LINKET…..

Virusen bliver højst sandsynligt styret fra et Plug-in i Google Chrome. Så start med at slet Google Chrome og alle indstillinger når den spørger om det. Åben herefter Facebook fra Internet Explorer og gør som følgende:

1. Åben facebook i en anden browser end Google Chrome! (se ovenstående!)

2. Ændre dit password
Gå i indstillinger ved at klikke på trekanten øverst i højre hjørne (dine indstillinger) og vælg indstillinger næsten nederst. Så kommer du ind på din profil og du kan ændre password herinde. (Se billederne herunder)

trekant

indstillinger

passwordny

3. Fjern unødvendige facebook apps ved at gå i indstillinger (Igen tryk på trekanten i indstillinger). Under Generelle kontoindstillinger er der i venstre side i menuen et punkt der hedder Apps. Her ligger der en masse facebook apps. Slet dem du ved du ikke bruger eller kender.

apps

4. Virusen har højst sandsynligt oprettet “facebook sider” fra din profil, så gå i Indstillinger og tryk på “Administrerer sider”. Her får du en liste over de side du ejer. Har du ikke nogen fan eller firmasider, så bare slet alt. Ellers slet dem du ikke selv har oprettet. Du gør det ved at trykke på siden (Der sker ikke noget ved at gå ind på den!) Herefter trykker du på indstillinger og nederst på siden er der et punkt der hedder Fjern side – der trykker du på rediger og derefter slet side.
Vil den have dig til at oprette noget på siden, skal du bare trykke på “Spring over” indtil du komme frem til selve siden.

Skærmbillede 2016-04-19 kl. 12.46.16

 

5. Log ud og log ind igen med dit nye password.

Har du problemer med at få det til at virke, så kommenter det på GoVardes facebookside og vi vil se om vi kan hjælpe dig.
https://www.facebook.com/govarde/