SE VIDEO: Nye seje tiltag på MOT-Friskole

Øget fokus på overbygningen.  (Se video under artiklen)

Der har været stigende interesse for landets Friskoler gennem de seneste år, og det er også en tendens Mejls-Orten-Tinghøj Friskole har mærket.

Efter sommerferien tager man hul på et nyt skoleår med elever fra 0. – 9. klasse, hvor der pt. stadig er plads til et par stykker mere i 8. og 9. klasse.

Det kommende skoleår med en 9. klasse på skolen har sat flere nye tanker i gang for blandt andet de ældre elever. Her vil man blandt andet gerne skabe et miljø, der dufter lidt i retning af efterskoletanken, og tilbyde noget udover det sædvanlige som eksempelvis studierejser. Der kommer også nye fag til, der især henvender sig til de ældste elever på skolen.

Gamle traditioner holdes i hævd

På Friskolen holder man grundlæggende ved de gode gamle traditioner som morgensang og fortælling i aulaen. Her deltager alle uanset klassetrin. For at skabe fællesskab har man endvidere besluttet, at der ved fagdage og når skemaet tillader det, vil der ind i mellem blive arbejdet fagligt på tværs af årgange. Nogle gange niveaudelt, andre gange emne- eller kønsopdelt, så eleverne bliver udfordret fagligt på forskellig vis.

– Overbygningen får et nyt fag – Aktuelt – en lektion om ugen, hvor lærerne i overbygningen på skift vil tilrettelægge foredrag og oplevelser af aktuel og/eller social karakter, nogle gange også med brug af gæstelærere, fortæller skoleleder Lis Mærsk Staunstrup og fortsætter:

– Der bygges et hyggeområde i 9. klasses stamlokale. Dette er udformet af elever på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskoles valgfag “Projektledelse” i samarbejde med elever i den nuværende 8. klasse på friskolen. Det præsenterede projekt opfylder alle ønsker til et funktionelt og indbydende område til såvel hygge og afslapning, som arbejde og mulighed for at brygge en kop the eller kaffe og få varmet sin frokost.

Nytænkende idræt

Endvidere vil man tilbyde alternativ idræt for 8. og 9. klasse

– 6 gange i løbet af skoleåret deltager eleverne i forskellige former for idræt, som de ikke lige møder i undervisningen. Hvilke aktiviteter er ikke fastlagt endnu, men det kunne f.eks. være kørsel på mountainbike, billard, skøjteløb osv. Det vil foregå efter almindelig skemalagt skoletid, forklarer Lis Mærsk Staunstrup.

Der afholdes hele og halve fagdage i overbygningen, og der vil være tre valgfagsperioder for alle elever i løbet af året. Disse fastlægges inden sommerferien i samråd med eleverne. Tidligere har det bl.a. været glaskunst, friluftsliv med kanosejlads og overnatning i shelters, diverse idrætsaktiviteter, mad fra andre lande, teatersport osv.

Studietur til London

– Vi satser på at tilbyde forældrepraktik for eleverne i 8. klasse. Desuden deltager 8. og 9. klasse i de tilbud om introkurser og praktik, som UU Center Varde tilbyder. 9. klasse afholder prøveforberedende emneuge/fagdage, og deltager således ikke i den emneuge, som friskolens øvrige elever har hvert år. Og 8. og 9. klasse skal til terminsprøve, siger Lis Mærsk Staunstrup, og slutter: 7. og 8. klasse skal på studietur til London, mens 9. klasse skal på studietur til et tysktalende område. Hvortil aftales med klassens forældre, elever og lærere. Man er altid velkommen til at kigge ud på skolen og mærke den gode atmosfære.

Lyder alt dette som en attraktiv måde at gå i skole på – går du eller din 13-14 årige dreng eller pige i tanker om en anderledes 8. og 9. klasse, hvor visionen dufter af efterskole, så kontakt Friskolen for en rundvisning. Telefon: 75 26 12 16.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/MejlsOrtenTinghojFriskole/videos/1006868736015359/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]