Steen Dyrvig: Her går det godt…

Det er nu efterhånden to år siden, Steen Dyrvig Kærskov vendte hjem til Varde efter at have været bosat i en årrække i Dubai.

– Tiden var inde – det var et smukt eventyr, men det føltes rigtigt at vende hjem til alt det nære igen, smiler Steen fra sin stue, hvor der er brygget den lækreste kaffe, og hunden Basse spadserer rundt – håbefuld – på en lille godbid fra bordet.

– Det var en rigtig god tid i Dubai, jeg befandt mig godt i den helt unikke atmosfære, der gør sig gældende her. Men uanset hvor glad man bliver for at slå sig ned så langt væk hjemmefra, så kommer dagen nok – for de fleste – hvor savnet til sin familie og hjemlandet melder sig. Jeg er glad for at være hjemme. Her er en ro, og jeg hviler i det, fortæller Steen, der er flyttet tilbage i huset udenfor Varde – på landet, med højt til loftet, åbne marker og helt og aldeles ro.

Steen sammen med sin søn Svend, han i dag hjælper med firmaet kambyg.dk

– Det nyder jeg. Men det er nu ikke sådan, at jeg bare sidder og nyder min pragtfulde udsigt dagen lang, griner Steen og fortsætter: Min søn, Svend, er også flyttet tilbage til Danmark og han har åbnet virksomheden Kam-byg.dk, hvor jeg hjælper lidt til. Det er en fornøjelse. Vi supplerer hinanden så godt. Hvor jeg har den grundlæggende byggetekniske baggrund, så har Svend den her formidable evne til at visualisere. Han kan se noget, vi andre slet ikke ser…

Lige nu arbejder vi på hans egen bolig, og så har han netop landet et rigtig spændende projekt, vi er gået i gang med at kigge på. Vi har hver vores tilgang til opgaverne, og det fungerer. Jeg er rigtig glad for det.

– Jeg vil nok aldrig helt kunne slippe det her med at være en del af at skabe noget, men til forskel fra tidligere, så står jeg helt omme bag ved – og arbejder i ”maskinrummet” – det føles så rigtigt. Jo jeg er landet både godt og tilpas tilbage i min hjemstavn, slutter Steen, der rejser sig for at hente friske æbler i haven: Vi skal da lige have en friskpresset æblemost…?

Steen har netop serveret friskpresset æblemost med æbler fra haven….