Uddannelsesmesse: Velkommen til 10iCampus Varde

På udkig efter dit fremtidige job, praktiksted eller studie? Så var muligheden der mandag aften, og det havde lokket mange unge og deres forældre til Campus i Varde. 
Her kunne 8., 9. og 10. årgang høre om deres mange muligheder på job- og uddannelsesmessen.
Lokale virksomheder, som måske kan blive den kommende arbejdsgiver eller det perfekte sted for din praktik, stod klar med masser af information.

Og naturligvis var 10iCampus på pletten. Afdelingsleder Martin Wittenkamp stod klar til at fortælle om de mange muligheder, der er for elever, der vælger 10. klasse.

– Vi har haft virkelig stor succes i dette skoleangår hvad angår elevtal. Vi har lige godt og vel 130 elever i alt fordelt på 10. klasse-årgangen, så jeg er meget tilfreds, fortæller Martin. Han er ikke i tvivl om, at det blandt andet skyldes den bredde, der er på 10. klasse her i kommunen.

På 10iCampus skal du vælge mellem 3 klassetyper.

GYM10 – er til dig, der er interesseret i og har evner til at arbejde målrettet og med en større lektiemængde på at blive klar til en gymnasial uddannelse – det gælder STX, HHX, HF og HTX – der er samarbejde med gymnasiernes lærere, og undervisningen er meget boglig – Du kan vælge mellem alle valgfag og alle linjer. Mindst et af fagene tysk og fysik eller gerne begge er obligatoriske valgfag.
FOKUS10 – er den almene 10. klasse, hvor alle muligheder endnu er åbne – du er ikke helt valgparat endnu – du overvejer måske en erhvervsuddannelse eller måske en gymnasial ungdomsuddannelse. Det er helt ok ikke at vide på nuværende tidspunkt, hvad du vil efter 10. klasse – det hjælper vi dig med at få afklaret. Du kan vælge mellem alle valgfag og alle linjer.
EUD10 – er til dig, der er motiveret for en erhvervsuddannelse, og som har brug for en forbedring af karaktererne for at komme i gang på en af erhvervsuddannelserne.​ To dage om ugen eller 30% af tiden foregår undervisningen til ungdomsuddannelser på Rybners Tekniske skole, værkstederne på Campus, SOSU skolen, Kjærgård Landbrugsskole og Varde Handelsskole. På EUD10 kan du vælge et valgfag. Du deltager ikke i linjedagen.

– 10iCampus har en vision om, at dit år i 10. klasse er et skridt på vejen mod en ungdomsuddannelse for dig, der har brug for et ekstra år til at udvikle og forbedre dine kompetencer. Det er vores mål at udfordre dig, så du udvikler dig så meget, du kan, både fagligt, personligt og socialt. På 10iCampus møder du en undervisergruppe, med stor og bred faglighed. Vi har både lærere, faglærere, og uddannelsesvejledere som tilsammen opnår at skabe et helhedsorienteret tilbud til de unge mennesker. Her er der fællesskab med plads og muligheder for den enkelte, understreger Martin, og tilføjer: Respekten for den enkelte vises ved fællesskab, tillid, god omgangstone og ved at stille realistiske udfordringer op og have forventninger til hinanden. Der samles på succesoplevelser, og sammen finder vi ud af, hvad den unge er god til.

Er du interesseret i at høre mere, så tag kontakt til 10iCampus: