Udvekslingsstudenter på visit i Varde

Sidste efterår var flere af eleverne på 10iCampus på en uges studieudveksling i blandt andet Grækenland og Spanien, og nu er tiden så kommet, hvor rollerne er byttet rundt.

Denne uge flyver der lystigt internationale verber i kommunens 10. klasser på Campus, hvor tirsdagen blandt andet blev brugt på at skabe et flot dansk kagebord.

Gensynsglæden var stor, da eleverne landede i Billund. I alt 15 elever fra Italien, Spanien og Grækenland har sat en uge af i deres dagligdag til at få et indblik i dansk kultur og skolegang.

Nu gælder det dermed for eleverne på 10iCampus Varde om give gæsterne et indtryk af, hvordan det er at være ung og gå i skole i Varde.

Udvekslingsstudenterne er indlogeret privat hos eleverne.

Thea (i midten) er en af de elever, der har åbnet sit hjem for gæsteeleverne: Jeg er vært for en elev fra Grækenland og en fra Italien, og det er vildt spændende. Interessant er det blandt andet at høre, hvilke indtryk de har fået af vores land… de har blandt andet nævnt, at de synes vi virker meget velhavende – et rigt land, og de forklarer det med, at de på deres skole ikke har computere til alle lever, og i det hele taget er der meget finere undervisningsforhold, end det, de kender. Jeg har valgt at præsentere dem for flere seværdigheder lokalt, og så har jeg serveret frikadeller og kartoffelsalat for dem; det var de meget begejstrede for…

Marie (nr. 2 fra venstre) er vært for to elever fra Grækenland samt en elev fra Italien: Jeg har et stort værelse hjemme, så der er rigelig plads til at byde dem indenfor. Det er en kæmpe oplevelse at have studerende fra en anden kultur boende, og man lærer selv meget af det. I dag bager vi kager fra det klassiske danske kagebord, og vi skal også ud og se, hvad Varde byder på. Eleverne virker meget interesserede i at lære, og det er tydeligt, at der er en del forskel på at gå i skole her, og der hvor de kommer fra.

Lærke (til højre) er en af de lever, der selv var udvekslingsstudent sidste år, og hendes vært, har hun nu boende, sammen med endnu en elev – fra Italien: Vi har talt meget om den danske kultur, og “mine” to elever oplever, at vi er meget åbne og imødekommende. De har også givet udtryk for, at de forundres over vores danske sarkasme – eller ironi, som de synes præger os meget. Og så er de meget imponerede over vores boligformer. De synes, jeg bor i en kæmpe villa, og det er jo fordi de sammenligner med, at de selv bor i små lejligheder. Jeg har lært dem lidt dansk, og på fredag tager jeg dem med på rundtur til Fanø, Ribe og Esbjerg. Og jeg har naturligvis serveret stegt flæsk med persillesovs for dem..

 

Fik du læst:

10iCampus-elever oplever verden