Valgkamp i vente: Mit X bliver sat ved…

Det buldrer og brager på vandrørerne om det (snart) kommende folketingsvalg. Jeg kan ikke huske, at et valg har været så hysterisk spændende, som det tyder på, det bliver denne gang. Og det skyldes formentlig den tid, vi har stået og været i, siden sidste X blev sat. Intet har været “normalt” – verden blev vendt op og ned. Mit arbejdsliv blev, som de fleste andres, en rutsjebanetur. Aldrig har vi været så dus med SSI og pressemøder. Og sjældent har så mange mennesker ment noget så højlydt, som de seneste år. Jøsses, jeg bringer hermed en efterlysning om den gode tone på de sociale medier altså!

På den politiske bane fornemmes også lidt af en tivolitur i vente. Der er blevet rusket op, sagt farvel og goddag i et omfang, så selv jeg efterhånden har vanskeligt ved at hitte rede i, hvor politikerne hører hjemme i farveskalaen. Og det er en en af grundene til denne appel:

Kære kandidater og politikere. Vil I ikke nok være søde og rare og fortælle, hvad I står for. Hvilke visioner, I har for Danmark – hvilke mål, I vil sætte for denne landsdel?

OG lade være med at:  Vanvids-kritisere hinanden på tværs af partier, mudderkaste og tilsvine.

Jeg – og mange (rigtig mange) vælgere – er rent faktisk interesseret i at høre, hvad den enkelte kandidat står for, og ikke hvad han eller hun måtte mene af negativt nonsens om andre. Der er så mange måder at pointere uenighed på. Vælg nu den ordentlige. Giv plads til den gode debat og konstruktiv uenighed.

Mit X bliver personligt og sat ved den person, hvis meninger og visioner, jeg bedst kan forenes med. Men X’et ryger altså til en anden, hvis alt det visionære overhales af negativt pladder. Fordi det fortæller en historie om vedkommende, der ikke giver point til en stol i Folketinget! Synes jeg.

Blot et opråb – en bøn – til alle jer, der nu skal i gang med en hektisk tid fyldt med stress, jag, oplevelser og forsider. I er modige! Held og lykke. Husk nu den gode tone – den trænger vi så meget til efter disse kaotiske år…!

OG – samme budskab til tastaturbumserne. Lad nu politikerne/kandidaterne forklare sig, inden du farer negativt til tasterne – overvej, om du ville SIGE det samme, som du skriver, hvis du stod overfor vedkommende.

Med ønsket om en god valgkamp – må den dog snart komme i gang….