Vandreture: Hjertesti Kvie Sø

Tag på en hyggelig gåtur rundt om Kvie sø, der hører til de ca. 70 lobeliasøer, der findes i Danmark. Søen har en af de største forekomster af den sjældne og fredede gulgrønne Brasenføde, der groede i søen for allerede 4.000 år siden. Kvie sø er opstået i forbindelse med den sidste istids ophør for ca. 12.000 år siden. I 1969 blev søen og dens omgivelser fredet. Kvie sø ligger ca. 2 km. nord for Ansager i Varde Kommune.

Der er anlagt to hjertestier af Hjerteforeningen rundt om søen på hhv. 2,5 km. og 3,5 km. Stien er let at færdes på, så man kan tage barnevogn, kørestol el. lign. med. Der er toilet i området.

I området øst for søen ligger der et sommerhusområde. Derudover er der strandområde ved søen, og grundet den gode vandkvalitet, sandbunden og lavvandet er søen særdeles badevenlig, også for de mindste børn. Der er også opstillet badebro. Ved strandområdet finder man også legeplads og restaurant Pandekagehuset Kvie Sø.

Der er to parkeringspladser ved søen, og hjertestierne er afmærket. Kør mod adressen: Kvie Søvej 4, 6823 Ansager. Her ligger en parkeringsplads ved Pandekagehuset og legepladsen. Når Pandekagehuset har lukket, kan der parkeres ca. 300 m. efter adressen, hele året. Se åbningstider for Pandekagehuset her: https://www.kvie-soe.dk/aabningstider/

 

Kilde: Varde Kommune