Vi kan ikke spæne fra alderen – uden det virker en lille smule patetisk.

JEG HAR LIGE LÆST, AT Renée Zellweger fylder 54 år —- i år!

Er der nogen, der lige gider tjekke op på, om der er tale om fake news her???

SÅ gammel er Bridget Jones altså ikke. Og nu vi er ved det. De film må jeg da vist lige ha set igen. Snart!

Det er da helt tosset med det der alder. Mine venner begynder at tale om sølvbryllup, og opslagstavlen i køkkenet fortæller om en storm af 50 års fødselsdage…

Jeg må lige understrege, at jeg absolut hverken er alderforskrækket eller har ramt panikalderen (tror jeg da ikke?) og min egen alder er også ganske tilgængelig, mens jeg konstaterer, at flere født i 70’erne nu begynder at fjerne årstal på fødselsdata på Facebook… Og det må man jo heldigvis selv om.

Jeg fejrede min 50 års sidste sommer med et brag og i selskab med ca 100 mennesker, der lagde  vejen forbi – og det bliver jeg stadig glad af at tænke på, og føler mig så heldig og privilegeret.

Men når mine børn så siger sådan noget med “én ca lige så gammel som dig”, så kan jeg faktisk godt blive lidt tøsefornærmet og vrisse tilbage – og heldigvis grine af det 5 minutter senere.

Alder er noget besynderligt noget. Og i grunden mærkeligt, det skal være noget, der sætter så stor en dagsorden, som det i visse kredse er tilfældet.

Da jeg var barn, boede der et meget meget gammelt ægtepar på min gade. De hed hr og fru Graversen, og de var altså virkelig gamle. De var helt grå i huden og bar kun  sort tøj. Han bar hat, når han var ude og spadsere. Og dert var han ofte. Med fruen under armen. De levede stadig, da jeg flyttede hjemmefra. Og jeg tror måske slet ikke, de var så gamle, som vi børn troede. Dengang i 70’erne og 80’erne var folk virkelig gamle, når de havde rundet de 60. Og UHA det er så mig om 0m 10 år. Og det lyder helt ærligt lidt skræmmende. Fordi 60 år… det ER lidt – gammelt, sådan… ikke?

Og når jeg så sidder og sludrer med nogen omkring de 60, så bliver jeg så forbløffet, “fordi så gamle er de da ikke…?” (Læs: VI er da ikke så gamle…?) 😉

På den anden side…. så skriver jeg måske en klumme om 10 år omhandlende at 60 er de nye 40 – eller noget…

 

Om vi så løber 7 x maraton, får pustet læberne op og fyldt botox i panderynkerne, så kan vi ikke spæne fra alderen – uden det virker en lille smule patetisk.

Men når jeg fylder 54, så vil jeg nu lige se Bridget Jones Dagbog igen. 

Først vil jeg fejre de 51. Lige om lidt, og så håber jeg, at alle mine GAMLE venner vil lægge vejen forbi til en dans med bare tæer i græsset og en pølse på grillen!

#livskvalitet #liveterhvaddugørdettil