Så er vi i gang med 2021 og mange af os med hjemmeundervisning og hjemmearbejde. Mit bud på weekendmenu er med masser af grønt og asiatiske krydderier; en dejlig varm græskarsuppe med kokosmælk til forret og friske ruller med spicy peanutdip
Til asiatiske retter passer vine som Riesling, Pinot Gris eller Gewurztraminer med sødme ret godt
God weekend 🙂
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter, Hovedret FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID25 minTID I ALT40 min Det skal du bruge
2 stk Græskar – hokkaido2 stk løg4 fed hvidløg1 l Hønsefond1 stor dåse kokosmælk1 spsk revet ingefær1 spsk karry – mellemstærk½ chili – uden kerner1 bundt koriander100 g Græskarkerner3 Groft rugbrødSmagsneutral olie til stegningSaften fra en halv citron
Sådan gør du
1Skræl og rens græskar for kerner
Skæres i mindre stykker2Skræl løg, hvidløg og ingefær
Skær løg og hvidløg i mindre tern
Riv ingefær3Skyl og fjern kerner i chili
Snit halvdelen i små skiver4Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og karry i olie i gryde
Tilsæt græskar og svits videre5Tilsæt hønsefond og kokosmælk
Kog op og lad det simre ca. 20 min6Imens kan du klargøre toppingen
Skær rugbrød i tern og steg rugbrød og græskarkerner gyldne i olie på panden
Skyld og hak koriander7Blend suppen med stavblender og smag til med citron + salt og peber
Vin skal der til8Åben vinen – gerne tysk riesling eller fra Alsace med sødme
Vi drak en riesling fra Alsace – Ernest Wein (Winefamly 90,- kr)
Opskrift
ANTAL4 PortionerKATEGORIForretter, Hovedret
FORBERELSESTID30 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT1 hr
Det skal du bruge
Ruller1 pakke rispapir (16 stk)150 g minutbøf (eller rest fra steg)150 g kyllinge bryst1 Bundt mynte3 gulerødder⅓ spidskål1 modne avokadoer1 Agurk1 pakke(r) babyleaves / spinat1 Bundt forårsløgCitronsaft fra en halv citron3 spsk oliven olieLidt sukker og saltDip⅓ glas peanutbutter3 spsk honning3 stk lime3×4 cm frisk ingefær2 fed hvidløg1 dl sojasovsEvt lidt vandChili efter smag
Sådan gør du
Peanutdip1Pres hvidløg og riv ingefær
2Kom alle ingredienser i en lille køkkenskål og blend det godt igennem med stavblenderen
Smag til og justerer, så det passer til din smagRuller3Spidskål skæres så fint som muligt og marineres i olie, citronsaft, salt og sukker
4Steg kylling og bøf (bøf gerne medium)
køl det ned og skær i tynde strimler5Orden og skyl grønt
Agurk skæres i 7×7 mm stave
Gulerødder skæres i 3×3 mm stave
Avocado skæres i 7×7 mm stave
Snit forårsløg i tynde skiver6Arrangerer alt i små skåle rundt om et sammenslået vådt viskestykke, så du kan nå det hele
Rispapir lægges et par min i lunkent vand – jeg brugte et passende fad til at have vandet i7Nå rispapir er blødt og fugtigt lægger du det op på viskestykket og glatter det ud
Kom først 3-4 mynte blade på rispapiret cm fra toppen
Fyld de andre ingredienser på – lidt af hvert. Hold det cm fra siderne, så du kan folde siderne lidt ind, inden du ruller rullen færdigDer er kød til med okse og med kylling
Vin skal der til8Åben vinen 🙂
Vi har brug for noget hvidvin med lidt sødme til de asiatiske smage
Det kunne være riesling, pinot gris eller gewurztraminer fra Alsace
Vi drak en pinot gris fra Ernest Wein (Winefamly 80 kr)