Madblog: Troels serverer græskarsuppe med spændende finesser

Så er vi i gang med 2021 og mange af os med hjemmeundervisning og hjemmearbejde. Mit bud på weekendmenu er med masser af grønt og asiatiske krydderier; en dejlig varm græskarsuppe med kokosmælk til forret og friske ruller med spicy peanutdip

Til asiatiske retter passer vine som Riesling, Pinot Gris eller Gewurztraminer med sødme ret godt

God weekend 🙂

 

Troels Lorenzen

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI
FORBERELSESTID15 minTILBEREDNINGSTID25 minTID I ALT40 min

Det skal du bruge

 2 stk Græskar – hokkaido
 2 stk løg
 4 fed hvidløg
 1 l Hønsefond
 1 stor dåse kokosmælk
 1 spsk revet ingefær
 1 spsk karry – mellemstærk
 ½ chili – uden kerner
 1 bundt koriander
 100 g Græskarkerner
 3 Groft rugbrød
 Smagsneutral olie til stegning
 Saften fra en halv citron

 

Sådan gør du

 

1

Skræl og rens græskar for kerner
Skæres i mindre stykker

2

Skræl løg, hvidløg og ingefær
Skær løg og hvidløg i mindre tern
Riv ingefær

3

Skyl og fjern kerner i chili
Snit halvdelen i små skiver

4

Svits løg, hvidløg, chili, ingefær og karry i olie i gryde
Tilsæt græskar og svits videre

5

Tilsæt hønsefond og kokosmælk
Kog op og lad det simre ca. 20 min

6

Imens kan du klargøre toppingen
Skær rugbrød i tern og steg rugbrød og græskarkerner gyldne i olie på panden
Skyld og hak koriander

7

Blend suppen med stavblender og smag til med citron + salt og peber

Vin skal der til
8

Åben vinen – gerne tysk riesling eller fra Alsace med sødme
Vi drak en riesling fra Alsace – Ernest Wein (Winefamly 90,- kr)

 

 

 

Opskrift

 

ANTAL4 PortionerKATEGORI

 

 

FORBERELSESTID30 minTILBEREDNINGSTID30 minTID I ALT1 hr

 

Det skal du bruge

 

Ruller
 1 pakke rispapir (16 stk)
 150 g minutbøf (eller rest fra steg)
 150 g kyllinge bryst
 1 Bundt mynte
 3 gulerødder
  spidskål
 1 modne avokadoer
 1 Agurk
 1 pakke(r) babyleaves / spinat
 1 Bundt forårsløg
 Citronsaft fra en halv citron
 3 spsk oliven olie
 Lidt sukker og salt
Dip
  glas peanutbutter
 3 spsk honning
 3 stk lime
 3×4 cm frisk ingefær
 2 fed hvidløg
 1 dl sojasovs
 Evt lidt vand
 Chili efter smag

 

Sådan gør du

 

Peanutdip
1

Pres hvidløg og riv ingefær

2

Kom alle ingredienser i en lille køkkenskål og blend det godt igennem med stavblenderen
Smag til og justerer, så det passer til din smag

Ruller
3

Spidskål skæres så fint som muligt og marineres i olie, citronsaft, salt og sukker

4

Steg kylling og bøf (bøf gerne medium)
køl det ned og skær i tynde strimler

5

Orden og skyl grønt
Agurk skæres i 7×7 mm stave
Gulerødder skæres i 3×3 mm stave
Avocado skæres i 7×7 mm stave
Snit forårsløg i tynde skiver

6

Arrangerer alt i små skåle rundt om et sammenslået vådt viskestykke, så du kan nå det hele
Rispapir lægges et par min i lunkent vand – jeg brugte et passende fad til at have vandet i

7

Nå rispapir er blødt og fugtigt lægger du det op på viskestykket og glatter det ud
Kom først 3-4 mynte blade på rispapiret cm fra toppen
Fyld de andre ingredienser på – lidt af hvert. Hold det cm fra siderne, så du kan folde siderne lidt ind, inden du ruller rullen færdig

Der er kød til med okse og med kylling

Vin skal der til
8

Åben vinen 🙂
Vi har brug for noget hvidvin med lidt sødme til de asiatiske smage
Det kunne være riesling, pinot gris eller gewurztraminer fra Alsace
Vi drak en pinot gris fra Ernest Wein (Winefamly 80 kr)