Dengang Janie og Lars slukkede for fjernsynet

Der var engang – og se, der er faktisk tale om et slags eventyr – i hvert fald en god historie.

Lars Aagaard Nielsen var indehaver af Expert i Varde, sidenhen TV- & Lydspecialisten, og Lars kunne i og for sig rigtig godt lide at arbejde med TV, men han havde også – dengang – en passion for vin.

– Det startede med at rydde en hylde til vinen, uden at tillægge det de store tanker. Men når folk kom og handlede TV, så bød vi dem på et glas vin, og så tog det ene ligesom det andet, smiler Lars.

Sammen med hustruen Janie voksede den ene hylde hurtigt til en lille afdeling med vin, champagne og portvin, og som tiden gik, måtte de begge erkende, at interessen for vin havde overhalet TV-salget.

Artiklen fortsætter under foto

– Igennem en længere periode lykkedes det faktisk at drive butikken som en kombination af vin og TV, men det blev altså lidt noget rod, og vi vidste jo egentlig godt, hvad drømmen var, fortæller Janie, der sammen med Lars i 2014 sagde endeligt farvel til TV- og Lydspecialisten for at åbne op for Vinspecialisten.

Begge har de altid med egne ord ’nørdet’ omkring vin, for Janie ganske naturligt som udlært kok, mens Lars betegner det som en hobby.

– Vi har da talt om, hvor heldige vi er – vi arbejder med vores hobby – hver eneste dag. Det er jo fantastisk, er parret enige om.

Og som mange nok ved, er Vinspecialisten i Varde meget andet end vin. Her finder man også et væld af lækkerier indenfor delikatesser til eksempelvis tapas, den søde tand, te og kaffe. For slet ikke at glemme de mange gavekurve.

Artiklen fortsætter under foto

– Jeg kan huske, det første år kom der en bestilling ind på 6 gavekurve, og jeg kunne næsten mærke angstens sved over at skulle pakke hele 6 kurve, og da jeg endelig var færdig, blev de sat flot op på række, så jeg kunne tage fotos, griner Janie og tilføjer: Det er lidt en anden tid i dag; sidste december måned havde jeg sat mig for at skabe overblik over antal gavekurve, jeg pakkede gennem december. Men jeg glemte at tælle efter gavekurv nummer 2400….

Tiderne skifter, også indenfor denne branche, og i dag er en gavekurv fra Vinspecialisten mere end ”bare” to flasker god rødvin eller en glimrende portvin. Med et blik hen på bordet med de mange kurve, der er pakket, er der flere kurve med gin & tonic, ligesom specialvarer som luksuschokolade og krydderier har listet sig med i pakken.

– Det her med drinks oplever vi ind imellem, er lidt en modebølge. I flere år skulle alle drikke god rom, og så kom gin & tonic, som efterhånden er et kæmpe marked, fortæller Lars.

– Mange af vores kunder kommer ind og skal lige høre om opskriften på en drink, de har smagt et sted, og så kan vi jo give tips med og måske også inspirere til nye. Ganske som vi afholder vores smagsarrangementer, der altid er særdeles velbesøgte, siger Janie.

Da Vinspecialisten åbnede, var både Lars og Janie enige om at markedsføre sig både levende og kreativt. Og blandt andet involverede de sig i Varde Handel, hvor de altid har bakket op og ofte deltaget i Late Nights.

Artiklen fortsætter under foto

– Ofte pakkede vi et par kasser af en eller anden god flaske, og så tilbød vi smagsprøver i en af butikkerne i gågaden. Det har altid været hyggeligt, og havde vi tiden, ville vi nok også gøre mere i den slags i dag, men vi må ind imellem prioritere – vi bor i en aktiv kommune, og det er ikke alt, vi kan nå at deltage i, smiler Janie.

Til at hjælpe til i butikken har parret en håndfuld dygtige medarbejdere, samt to elever. Og som Lars siger: Jeg kunne ikke have gjort det her uden Janie – og vi kunne ikke have klaret det og skabt den succes, det er blevet, uden vores fantastiske medarbejdere. Dem er vi meget taknemmelige for. De er så stabile og engagerede – det er guld værd!

Lars har gennem alle år, i begge butikker, valgt at have lærlinge, og helst to ad gangen.

– Det giver bare noget til butikken. Det er muligt, vi skal lære fra os, og det gør vi hellere end gerne, men vi lærer sandelig også meget af dem. Unge øjne ser noget andet, og det kunne ikke falde os ind ikke at tilbyde læreplads her i forretningen, understreger Lars.

Nu er der gået 10 år, siden vinen fandt vej ind i butikken, der oprindelig solgte TV, og det skal fejres. Og Janie og Lars er da også enige om, at en sådan fødselsdag gerne må vare længe. Rent faktisk hele året…

– Hold øje med vores Facebookside. Vi går en både aktiv og kreativ tid i møde, og vi vil kombinere med nogle gode tilbud, siger Lars, mens Janie indskyder: Og husk, vi byder altid på en smagsprøve…